Skip to main content

Het weekend is begonnen en wij kunnen ons geen betere manier voorstellen dan deze door te brengen met een (sh*t) load aan films. Er is een heleboel om uit te kiezen vandaag en weet: alle films van Imagine 2021 zijn 48 uur beschikbaar. Je kunt dus de hele dag en nacht kijken en hoeft niets maar dan ook niets meer te missen!

Heb je een film gekeken? Vergeet niet te stemmen voor de Silver Scream Award. Hou na afloop van de film je pagina nog even open, dan kan je jouw beoordeling achterlaten.


Dit staat er vandaag op het programma bij Imagine 2021:

Living with the Monster, Uncanny Intimacy – panel discussie – Start: 14:00

De relatie tussen de mens en KI wordt in toenemende mate intiem: we gaan ermee naar bed, we vertellen er onze geheimen aan, we maken er baby’s mee en we wenden er de dood mee af. Wat voor kansen biedt dat de mens, en wat voor risico’s liggen daarbij op de loer? Let op: deze special is niet on demand en ook niet 48 uur beschikbaar. De special start om 14:00 uur. Lees meer over dit programma

Comedy Shorts – beschikbaar vanaf 15:00 uur 

Heb je zin om onbedaarlijk te lachen? We hebben 7 heerlijke comedy shorts voor je! Verwacht dick-pics, nog meer piemels, me-too wraakfantasieën, uitgeslagen tanden en food for thought. 
Klik hier voor meer info en tickets

Slate – beschikbaar vanaf 15:00 uur

Stuntdubbel Yeon-hee wordt in een parallelle wereld aangezien voor een superheld in deze innemende feelgood-variatie op het martialartsgenre.
Klik hier voor meer info en tickets

The Trouble With Being Born – beschikbaar vanaf 15:00 uur

Ingetogen, intelligente en provocactieve sci-fi uit Oostenrijk. Regisseur Sandra Wollner won in 2020 de Special Jury Award op het filmfestival van Berlijn. The Trouble with Being Born stelt in de kleine momenten vaak grote, verontrustende vragen over het gebruik en misbruik van kunstmatige intelligentie en de last van persoonlijke herinneringen.
Klik hier voor meer indo en tickets

Code Name Nagasaki & Incarnation – beschikbaar vanaf 17:00 uur

In Code Name Nagasaki onderneemt een filmmaker een epische zoektocht in deze unieke documentaire die het echte leven toont via fantastische filmgenres.
In Incarnation gelooft een oplichter er niets van dat de vriendelijke oude dame die tegenover hem zit in het café een eeuwenoude vampier is. Toch begint hij zich steeds ongemakkelijker te voelen.
Klik hier voor meer info en tickets

Hunted (Cosmogonie) – beschikbaar vanaf 17:00 uur

Eve weet te ontsnappen van twee psychopaten die haar ontvoerd hebben en verschuilt zich in een bos. Een wild en uitputtend kat-en-muisspel volgt.
klik hier voor tickets en meer info

Living With the Monster: Searching for Synergy (panel discussie) – start: 17:00 uur

Alle doemscenario’s terzijde: welke eindeloze mogelijkheden liggen er in de toekomst in het verschiet voor de relatie tussen mens en KI? Kan er een nieuw vergezicht worden geboden, een maatschappij waarin mens en technologie steeds meer samenkomen en elkaar versterken? En moeten we daarvoor ons beeld van KI herzien?
Let op: dit programma is niet on demand (en dus niet 48 uur beschikbaar) start: 17:00 uur.   Klik hier voor tickets en meer info

Lapsis – beschikbaar vanaf: 19:30 uur

Ray krijgt een baan als kabellegger voor een kwantumtechnologiebedrijf in deze coole anarchistische variatie op Black Mirror.
Klik hier voor meer info en tickets

Mother Schmuckers +  Snake Dick- beschikbaar vanaf: 19:30 uur

Mother Schmuckers: Vierentwintig uur in de absurde en avontuurlijke levens van twee nietsnutten van broers… en hun moeders hond. Hilarische, anarchistische, recht voor z’n raap komedie.
In Snake Dick  stoppen twee meiden met autopech bij een verlaten pompstation waar ze worden lastiggevallen door twee dronkenlappen. Daar weten de vrouwen wel raad mee.. Klik hier voor meer info en tickets

Red Screening – beschikbaar vanaf: 19:30 uur

Een moordenaar, wiens gezicht schuilgaat onder een kap, waart door een prachtige ouderwetse bioscoop in een op giallo geïnspireerde retro-slasher voor donkere en regenachtige avonden.
Klik hier voor meer info en tickets

Possessor – beschikbaar vanaf: 19:30 uur

Een commerciële parasiet zit gevangen in een lichaam dat haar identiteit in gevaar brengt in strak geschreven body horror van Cronenberg jr.
Tasya Vos is een commerciële parasiet die hersenimplantatietechnologie gebruikt om de lichamen van andere mensen over te nemen en ze moorden te laten plegen ten behoeve van het bedrijf. Wanneer er iets misgaat tijdens een routineklus raakt ze gevangen in een man wiens identiteit de hare dreigt uit te wissen.
Klik hier voor meer info en tickets

Iets gemist? Deze films zijn vandaag ook nog beschikbaar:

Sleep – beschikbaar t/m zaterdag 15:00 uur

The Stylist – beschikbaar t/m zaterdag 15:00 uur

Minor Premise – beschikbaar t/m zaterdag 17:30 uur

Undergods – beschikbaar t/m zaterdag 17:30 uur

The Night – beschikbaar t/m zaterdag 19:30 uur

Anything for Jackson – beschikbaar t/m zondag 15:00 uur

Sputnik – beschikbaar t/m zondag 15:00 uur

#ShakespeareShitstorm – beschikbaar t/m zondag 17:30 uur

Mandibles – beschikbaar t/m zondag 17:30 uur

The Queen of Black Magic – beschikbaar t/m zondag 17:30 uur

Censor – beschikbaar t/m zondag 19:30 uur