Imagine header educatie

Imagine if… Bij Imagine Film Festival draait alles om de verbeelding. Verbeelding die je meevoert naar nieuwe werelden en je anders laat kijken naar onze eigen wereld. Dit is een belangrijke vaardigheid voor álle kinderen. Imagine gebruikt de kracht van de ‘fantastische’ film voor gedachte-experimenten over de toekomst van mens en maatschappij, vaak in het licht van technologische vernieuwing en de gevolgen daarvan. Het helpt ons antwoorden te kunnen geven op vragen als; ‘Op welke manier beïnvloed de natuur ons voortbestaan als mens?’ of ‘Kan Ai de mensheid verbeteren?’ Hoe vertel je een kort verhaal op een filmische manier?’ De onderwerpen binnen het lesaanbod maken de lessen niet alleen geschikt voor de kunst- en cultuurklassen, maar ook voor bijvoorbeeld maatschappijleer, filosofie of natuurwetenschappen. 

Onze  educatieprogramma’s richten  zich  vanwege de inhoud van de films, op de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en het mbo. De lessen kunnen in de klas plaatsvinden  via LessonUp  of  door middel van  een bezoek aan  de bioscoop.  

Imagine Fantastic Film Festival is aangesloten bij het Netwerk Filmeducatie, het platform voor een kwalitatief hoogstaand en gevarieerd aanbod op het gebied van filmeducatie. 

ONS AANBOD

ONE MINUTE HORROR

Dé one minute horror filmcompetie en lessenserie in één! Ga de uitdaging met je leerlingen aan en benader hen als jonge filmmakers. 

Duur: 4 lesuren
Kosten: € 7,- per leerling
begeleidng gratis, icl. vertoning 
Bezoek: LessonUp en bioscoop
VMBO 4

 

MONSTERS VS SCIENTIST

Serieuze filmbeleving met een grote fun factor. 

Duur: 50 + 90min (2 lessen)
Kosten:  € 475,- per klas, begeleiding gratis
Bezoek: debatles in de klas + bioscoop
VMBO 4, HAVO 4 en 5, VWO 4, 5 en 6

AMSTERDAM IMAGINED

Zicht op de mythische stad van Amsterdamse jongeren anno 2022. 

Duur: 90 minuten
Kosten:  € 7,- per leerling
VMBO 4, HAVO 4 en 5, VWO 4, 5 en 6
Bezoek: bioscoop tijden Imagine Film Festival. Per 15 leerlingen 1 begeleider.

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

Kan KI de mensheid verbeteren of zelfs moreel overstijgen? Hoe houden we de (creatieve) controle? Hoe kunnen mens en KI elkaar verstreken? 

Duur: 90 minuten
Kosten: geen 
Bezoek: Lesson-Up
Havo 4, 5 / Vwo 4, 5, 6

NATURE STRIKES BACK!

Overheerst de mens de natuur of heerst de natuur over de mens?

Duur: 90 minuten 
Kosten: geen 
Bezoek: LessonUp
Havo 4, 5 / Vwo 4, 5, 6

PROGRAMMA OP MAAT 

Iets anders in gedachten? Tijdens Imagine Film Festival of Club Imagine vertonen wij graag films op maat. Bijvoorbeeld via een bepaald thema, een aantal korte films of een special rondom een reggiseur. Daarbij nodigen wij graag sprekers uit die de filmbeleving kunnen verrijken. Ook programmering zoals een VR beleving of een workshop bestaat tot de mogelijkheden. Neem voor een programma op maat contact met ons op via educatie@imaginefilmfestvial.nl