Skip to main content

Educatie

Imagine if…

Bij Imagine Film Festival draait alles om de verbeelding. Imagine gebruikt de kracht van de fantastische film voor gedachte-experimenten over de toekomst van mens en maatschappij, vaak in het licht van technologische vernieuwing en de gevolgen daarvan. 

Onze educatieprogramma’s richten zich vanwege de inhoud van de films, op het VO en het MBO. De lessen kunnen in de klas plaatsvinden via LessonUp of door middel van een bezoek aan de bioscoop.  

Imagine Film Festival is aangesloten bij het Netwerk Filmeducatie, het platform voor een kwalitatief hoogstaand en gevarieerd aanbod op het gebied van filmeducatie.

‘Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand.’

Albert Einstein
PROGRAMMA’S

ONE MINUTE HORROR (2 VMBO/MAVO of 4 HAVO/VWO) 

DÉ ONE MINUTE HORROR FILMCOMPETIE EN LESSENSERIE IN ÉÉN! GA DE UITDAGING MET JE LEERLINGEN AAN EN BENADER HEN ALS JONGE FILMMAKERS. 

Leraar over ONE MINUTE HORROR: ‘Het is een perfecte kennismaking met film en filmmaken, het trekt de leerlingen op een goede manier uit hun culturele comfortzone en het sluit goed aan bij hun beleefwereld. 

  • Prijs: €7,- per leerling 
  • Duur: 5 lessen + bioscoop bezoek 
  • Wanneer: hele jaar + bioscoop bezoek op vrijdag 21 juni
MEER INFOFACTSHEET 2024FACTSHEET ‘24-‘25

ONE MINUTE HORROR

Dé one minute horror filmcompetie en lessenserie in één! Ga de uitdaging met je leerlingen aan en benader hen als jonge filmmakers.

Tijdens de lessen maken de leerlingen stap voor stap een eigen horror film (op hun mobiel). De opdracht: vertel een spannend verhaal in één minuut! Beoordeel met de klas welke drie films worden ingezonden voor de competitie en kom je eigen film bekijken op het witte doek!

Dit programma doorloopt de volledige leerlijn filmeducatie [link]. De leerlingen beleven, verwoorden, onderzoeken, reflecteren en creëren tijdens de lessen en het bezoek aan de bioscoop. In de lessen bekijken en analyseren filmfragmenten. Hoe zit een verhaal in elkaar? Hoe bouw je spanning op? Welke rol speelt muziek bij de beleving van een film? De praktische lessen starten met korte opdrachten waarin leerlingen via horror filmfragmenten in gaan op scenario, beeldanalyse, gebruik van muziek en beeldbewerking. Zo leren ze stap voor stap een eigen horror film te maken.

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Duur: 5 lessen op school (periode zomer tot herfstvakantie) 60 minuten bioscoop bezoek op di 31 oktober 2023 (Halloween).
  • Aanleveren films: duur maximaal 1 minuut (zonder aftiteling) uiterlijk op donderdag 19 oktober 2023.
  • Kosten:  € 7,- per leerling, begeleidng  gratis, inclusief vertoning
  • Doelgroep: klas 1 – 3
  • Bezoek: bioscoop tijden Imagine Film Festival op di 31 okt (Halloween)
  • Per 15 leerlingen 1 begeleider
  • Sluit aan bij: Beeldende vakken, CKV, film
THE DARE

winnaar eerste One Minute Horror

REVENGE

winnaar One Minute Horror 2023

SCHOOLVOORSTELLING

Tijdens Imagine Film Festival (25 okt t/m 4 nov) of Club Imagine (10 maart 2023 en juni 2023) verzorgen wij voorstellingen op maat. Denk hierbij aan een korte film programma rond de Nederlandse fantastische film, een Q&A, een VR beleving of een workshop. Neem voor een programma op maat contact met ons op via educatie@imaginefilmfestvial.nl . Of vul onderstaand formulier in.

Aanvragen

Velden met een * zijn verplicht in te vullen