Skip to main content
Imagine header over

Over Imagine

Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij Imagine draait alles om de verbeelding. Ieder jaar proberen we ons publiek uit te dagen om via de verbeelding na te denken over de toekomst van mens en maatschappij. Hierbij wordt de kracht van de fantastische film gebruikt: deze stelt je namelijk in staat om toekomstige werelden te ontdekken, een andere kijk op de werkelijkheid te ontwikkelen, het onbekende te onderzoeken en daarmee je blik te verruimen.

“Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand.”

ALBERT EINSTEIN

Imagine ziet het fantastische genre als een rijke bron van gedachte-experimenten, dat vaak anticipeert of reflecteert op sociale en technologische ontwikkelingen. In verdiepende programma’s biedt het festival achtergronden, geschiedenis en context, en verbindt het de fantastische film met actuele ontwikkelingen in de samenleving.

Imagine brengt filmmakers, gasten, journalisten en algemeen publiek samen. We signaleren nieuw talent, presenteren nieuw werk van gevestigde makers en vertonen klassiekers en vergeten parels. Daarbij bieden we Nederlandse filmmakers een platform voor hun projecten en zetten deze in de internationale spotlights.

Imagine is een toegankelijk, laagdrempelig en publieksvriendelijk festival, waarbij het publiek actief wordt betrokken. We presenteren serieuze thema’s, maar altijd op een aantrekkelijke en toegankelijke manier. Het festivalprogramma is een mix van films, workshops, masterclasses, games en meer, voor een verscheidenheid aan bezoekers. Met een geschiedenis van 38 jaar en uitgebreide netwerk fungeert Imagine als curator en gids voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde genrefans.

Team

Algemeen Directeur
Chris Oosterom

Zakelijk Leider
Toon Verheugen

Hoofd Marketing en Communicatie
Rabia Sitabi

Educatie
Eva Rijs

Programmering
Celia Pouzet
Clio Leeuwenburgh
Eddy Appels
Esther Schmidt
Evrim Ersoy
Inez de Coo
Kiko Morah
Stanislaw Liguzinski

Content Manager
Loïs Cheuk-a-lam

Online Campaign / Copywriter
Sasha Bunink

Web editor / Nieuwsbrieven
Lauren Murphy

Festival Daily / Teksten 
Phil van Tongeren

Productie
Julia Damberg
Gabriel Ercicia (VR)

Design
Katja Vercouteren

Vrijwilligerscoördinator
Merante Izaaks-Koot (Stichting KEES)

PR
Triple P Entertainment

Raad van Toezicht
Bastiaan Driessen
Géke Roelink
Jeanine Hage (treasurer)
Sanne Lohof
Soraya Titaley
Taco Stomps (chairman)

Branding
KesselsKramer

Website
Have a Byte

Imagine wordt mede mogelijk gemaakt door

Fondsen & Sponsoren

Partnerorganisaties

Partnerfestivals

Imagine Film Festival is an affiliate member of the Méliès International Festivals Federation

STAGE VACATURES BIJ IMAGINE

Voor het festival in oktober zijn we op zoek naar bad-ass stagiairs! Lijkt het je leuk om mee te werken aan het grootste genrefilmfestival van Nederland? Klik hier voor onze vacatures.

Terrorific prestige

Bij Imagine worden twee juryprijzen voor features uitgereikt: de Seas Devil en de Méliès d’Argent. Daarnaast is er de prijs van het Imagine-publiek, de felbegeerde Silver Scream Award.