Vrijwilligers

We Need You!

Heb jij passie voor films? Houd jij van horror, fantasy, sciencefiction en psychologische thrillers en zou je heel erg graag eens een kijkje nemen achter de schermen van een groot, internationaal filmfestival? Word dan vrijwilliger bij het Imagine Fantastic Film Festival!

English below 

Imagine geeft de bezoeker door middel van fantastische films, masterclasses, workshops en VR-experiences de kans om optimaal gebruik te maken van de verbeeldingskracht en zo in toekomstige werelden te duiken en het ondenkbare te ontdekken. Het IFFF vindt plaats van 26 oktober t/m 5 november. 

Als vrijwilliger ben je het gezicht van het festival door verschillende taken te vervullen. Je helpt met de op- en afbouw, het scannen van de tickets of bent het aanspreekpunt voor bezoekers en gasten. Ook zijn er functies waarbij je veel van de films meekrijgt, zoals zaalwacht. Naast de werkzaamheden heb je natuurlijk ook genoeg tijd om zelf een aantal films te bezoeken.

Als vrijwilliger wordt onderdeel van een hecht en enthousiast team die allemaal fanatieke filmfans zijn, net zoals jij! Als dank voor je hulp krijg je toegang tot een aantal films, ontvang je het exclusieve Imagine Fantastic Film Festival T-shirt en zijn er een aantal gezellige momenten en borrels tijdens het festival die extra gezellig zijn door jouw aanwezigheid!

Enthousiast geworden? Wij zeker na jouw aanmelding om ons team te versterken. Dus meld je aan en we nemen uiterlijk eind september contact met je op. Dan ben je welkom op ons kantoor in Amsterdam Oost voor een eerste kennismaking en bespreken we wat je leuk vindt om te doen.

Weet je nog iemand die dit leuk zou vinden? Delen = lief!

AANMELDFORMULIER : Klik Hier

Functie omschrijvingen

Flyeren / Verspreiding programma

Voorafgaand aan het festival willen we natuurlijk zo zichtbaar mogelijk zijn in de stad. Jij helpt in deze periode met het verspreiden van ons beeldmerk door te flyeren. Met een lijst ga jij heel Amsterdam door om flyers achter te laten. (Een eigen fiets is dus handig.) Je kunt deze functie goed combineren met een taak tijdens het festival.

Opbouwen / afbouwen

Op de maandag en dinsdag vóór het festival moet er op de festivallocaties opgebouwd worden. Jij helpt dus onder andere met de aankleding van de zalen en het opbouwen in de algemene ruimtes van de Filmhallen en Lab 111. Ook wordt er een (VR) tentoonstelling opgebouwd, hierbij is technische kennis zeker ook welkom. Na het festival ben je beschikbaar voor het opruimen en de afbouw.

Zaalwacht

Als zaalwacht zal je kaartjes controleren en letten op de kwaliteit van de filmvertoning. Op de laatste dag vragen we je ook even mee te helpen met het afbouwen en opruimen van jouw zaal. Vind je het leuk om ons publiek te verwelkomen én in de zaal te assisteren? Geef deze functie dan op als een van jouw voorkeuren.

Informatiebalie en kassa

Geef jij graag antwoord op allerlei vragen en verkoop jij graag tickets? Dan ben jij een ideale kandidaat voor de informatiebalie. Hier ben jij namelijk hét aanspreekpunt voor al onze gasten, pers en publiek. Je bent op de hoogte van het gehele Imagine-programma en kunt pashouders en bezoekers van uiteenlopende informatie voorzien over het festival. Deze functie wordt gecombineerd met de kassa. Hiervoor krijg je een (verplichte) korte kassa cursus.

Enqueteur / host

Je benadert de bezoekers actief en vraagt of ze hun emailadres willen achterlaten voor ons publieksonderzoek. Door middel van de emailadressen zal Imagine daarna enquêtes rondsturen met vragen over het festival.

Runner

Als runner kun je door de vrijwilligerscoördinator diverse klussen opgedragen krijgen, variërend van boodschappen doen, de locatie schoonhouden tot bijspringen bij grote drukte. Er wordt hierbij van je verwacht dat je flexibel bent en snel kunt schakelen tussen verschillende taken.

Begeleider VR Programma

Dit jaar bieden we weer een vol VR programma aan, waaronder een tentoonstelling. Als vrijwilliger ondersteun en informeert je de bezoekers tijdens de VR gerelateerde programma’s. Ook geef je de nodige begeleiding. Er is nog geen vast rooster voor deze functie, maar indien nodig zal er een korte instructie plaatsvinden om jou ook volledig bekend te maken met de VR technologie.

Social Media Reporter

Als Social Media Reporter werk je samen met onze marketing afdeling. Zij houden de social media kanalen bij waar jij leuke input voor kan leveren. Je werkzaamheden bestaan uit het vastleggen van de belangrijke evenementen voor social media. Een toffe functie dus waar jouw social media skills goed voor kunt inzetten!

Car service

Bij Car service werk je met Productie samen om snel en professioneel gasten en spullen tussen verschillende locaties te vervoeren. Een geldige rijbewijs en professionele houding zijn vereist voor deze functie.