Imagine Project Platform

Oproep voor fantastische filmprojecten!

Imagine Project Platform 2022

Met het IMAGINE PROJECT PLATFORM wil Imagine aan een solide basis bouwen voor de ontwikkeling en kwaliteitsverbetering van Nederlandse genreproducties. Bij het IMAGINE PROJECT PLATFORM krijgen makers van vier geselecteerde projecten een programma aangeboden voor hun speelfilm of serie in ontwikkeling. Onderdeel van IMAGINE PROJECT PLATFORM is de samenwerking met Frontières. Op basis van de pitch-sessies wordt een van de projecten geselec­teerd voor deelname aan de Frontières International Co-Production Market van het Fantasia Film Festival in Montreal; de enige co-productie markt in Noord-Amerika voor fantastische films.

Op maat gemaakt programma

Het IMAGINE PROJECT PLATFORM voor speelfilms en series in ontwikkeling is een op maat gemaakt programma dat bestaat uit pitch-sessies voor nationale en internationale experts, gevolgd door individuele en ronde-tafelgesprekken met deze experts die feedback geven op projecten. De vorm van de gesprekken is afhankelijk van de behoeftes van de makers en het stadium waarin het project verkeert: inhoudelijke feedback op de projecten, en/of specifiek advies op het gebied van financiering, marketing, distributie, sales en festivals.

Onderdeel van IMAGINE PROJECT PLATFORM is de samenwerking met Frontières. Op basis van de pitch-sessies wordt een van de projecten geselec­teerd voor deelname aan de Frontières International Co-Production Market van het Fantasia Film Festival in Montréal. Als onderdeel van het pakket zijn er twee retourtickets voor vertegenwoordigers van het project.

Naast dit specifiek projectgerichte programma organiseert IMAGINE ook plenaire industry sessies voor makers over het nationale en internationale speelveld van projectontwikkeling, financiering, co-produceren, distributie, festivals en sales van genreproducties.

Oproep

Imagine roept ervaren makers met een speelfilm of een serie in ontwikkeling op zich aan te melden voor dit programma.

Deadlines & data

 • Deadline aanmelden project: 16 september 2022
 • Bekendmaking selectie: 30 september 2022
 • Het programma vindt plaats op 2 en 3 november 2022 tijdens het Imagine Fantastic Film Festival in Lab111 in Amsterdam.

Vereisten

In aanmerking voor het IMAGINE PROJECT PLATFORM komen:

 • Nederlandse producties en coproducties (ook minoritaire coproducties)
 • Genre: fantasy, horror, (grounded) science fiction, thriller
 • Het project is in treatment- of scenario-ontwikkelingsfase
 • Naast de scenarist zijn er ook een regisseur en producent aan het project verbonden
 • De scenarist, regisseur en producent hebben minstens 5 jaar ervaring en/of 2 producties op hun naam staan

Indienen

Om deel te nemen aan het programma, vragen we je het volgende in te dienen:

 • Synopsis van 200-250 woorden
 • Treatment of scenario. Een volledig scenario heeft de voorkeur!
 • Bio/filmografie van scenarist, regisseur en producent van 400-500 woorden
 • Regievisie van 400-500 woorden
 • Intenties voor (en eventuele Intentieverklaringen van) distributie, internationale coproductie en sales

Het project dat geselecteerd wordt voor Frontières International Co-Production Market moet de volgende aanvullende materialen opleveren:

 • Productiebudget
 • Director’s statement
 • Synopsis van 2 pagina’s
 • Scenario
 • Pitchvideo van maximaal 2 minuten, gemaakt door de regisseur van de film.

Stuur de documenten uiterlijk 16 september naar pitches@imaginefilmfestival.nl

Voor vragen over deze oproep kan je contact opnemen met Chris Oosterom: chris@imaginefilmfestival.nl

Imagine is hét platform voor de fantastische film in Nederland, niet alleen voor publiek maar ook voor makers. Imagine is een uniek festival in het Nederlandse festivallandschap, met een internationale genreprogrammering die je nergens anders in Nederland ziet, en is daarmee het podium en ontmoetingsplek voor genrefilmmakers.

Na een succesvolle pilot in 2021 organiseert Imagine nu voor de tweede maal het IMAGINE PROJECT PLATFORM.

Het Imagine Project Platform is een programma voor makers van genrefilms die al een tijdje meelopen en voor makers die eerder in drama of arthouse werkten en nu de stap naar genre zetten. Centraal in het IPP staan de pitches van speelfilmprojecten die Imagine al sinds 2015 organiseert. Nieuw dit jaar is dat alle geselecteerde projecten een op maat gemaakt traject krijgen aangeboden om hun project naar een hoger plan te tillen. Wat is gebleven is dat de beste pitch deelneemt aan de coproductiemarkt Frontières in Montreal.