Over Imagine

Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij Imagine draait alles om de verbeelding. Ieder jaar proberen we ons publiek uit te dagen om via de verbeelding na te denken over de toekomst van mens en maatschappij. Hierbij wordt de kracht van de fantastische film gebruikt: deze stelt je namelijk in staat om toekomstige werelden te ontdekken, een andere kijk op de werkelijkheid te ontwikkelen, het onbekende te onderzoeken en daarmee je blik te verruimen.

“Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand.”

ALBERT EINSTEIN

Imagine ziet het fantastische genre als een rijke bron van gedachte-experimenten, dat vaak anticipeert of reflecteert op sociale en technologische ontwikkelingen. In verdiepende programma’s biedt het festival achtergronden, geschiedenis en context, en verbindt het de fantastische film met actuele ontwikkelingen in de samenleving.

Imagine brengt filmmakers, gasten, journalisten en algemeen publiek samen. We signaleren nieuw talent, presenteren nieuw werk van gevestigde makers en vertonen klassiekers en vergeten parels. Daarbij bieden we Nederlandse filmmakers een platform voor hun projecten en zetten deze in de internationale spotlights.

Imagine is een toegankelijk, laagdrempelig en publieksvriendelijk festival, waarbij het publiek actief wordt betrokken. We presenteren serieuze thema’s, maar altijd op een aantrekkelijke en toegankelijke manier. Het festivalprogramma is een mix van films, workshops, masterclasses, games en meer, voor een verscheidenheid aan bezoekers. Met een geschiedenis van 38 jaar en uitgebreide netwerk fungeert Imagine als curator en gids voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde genrefans.

PAST EDITIONS
TEAM
Imagine wordt mede mogelijk gemaakt door:
fondsen en sponsoren:
partnerorganisaties:
partnerfestivals:

Imagine Film Festival is an affiliate member of the Méliès International Festivals Federation.

EXCITING NEWS

MAD GOD van Phill Tippett bij Club Imagine

We hebben weer goed nieuws voor je! Alsof het programma van ons mini-festival Club Imagine nog niet fantastisch genoeg was, hebben we een geweldige nieuwe titel aan het programma toegevoegd: ‘Mad God’ van Phil Tippett.

Awards

Terrorific prestige

Bij Imagine worden twee juryprijzen voor features uitgereikt: de Black Tulip en de Méliès d’Argent. Daarnaast is er de prijs van het Imagine-publiek, de felbegeerde Silver Scream Award.