Feature, 103min
Groot-Brittannië, VS, Canada, 2020
Engels

Regisseur: Brandon Cronenberg
Cast: Andrea Riseborough, Christopher Abbot, Jennifer Jason Leigh Leigh
Genre: Science fiction, Thriller

Een commerciële parasiet zit gevangen in een lichaam dat haar identiteit in gevaar brengt in strak geschreven body horror van Cronenberg jr.

Tasya Vos is een commerciële parasiet die hersenimplantatietechnologie gebruikt om de lichamen van andere mensen over te nemen en ze moorden te laten plegen ten behoeve van het bedrijf. Wanneer er iets misgaat tijdens een routineklus raakt ze gevangen in een man wiens identiteit de hare dreigt uit te wissen. Cronenberg jr. treedt in de voetsporen van zijn vader met deze strak geschreven body horror.

Zijn interesse in het snijvlak van technologie en het menselijk lichaam, wat door de hele film verweven zit, maakt Brandon een waardige opvolger van zijn vader. De voornaamste focus ligt op het effect van belichaming op onze geesten en persoonlijkheden. Het strakke scenario is geschreven rond het hoofdduel tussen de bezitter en de bezetene, maar er wordt ook tijd uitgetrokken voor het schetsen van de omgeving en het tonen van diverse aspecten van het zombificerende voyeurisme van verschillende VR-technologieën. Net als Cronenberg senior bezit Brandon de gave om lichaamsvormige technologie te creëren en spanning op te wekken door lichamen te filmen - gepijnigd en onderworpen aan genot, onrust en angst.