Een gestoorde wetenschapper werkt aan een machine die het bewustzijn kan beïnvloeden in een intelligente sciencefictionfilm waarin de held en de schurk één zijn.

De zweterige, ondervoede en nerveuze Ethan geeft les en werkt aan zijn grootste experiment: trachten het menselijk bewustzijn te beïnvloeden. Hij heeft al zijn collega’s al van zich vervreemd en is ook zijn vriendin Abbi kwijtgeraakt. Hij heeft herhaaldelijk black-outs en na het testen van zijn nieuwste hypothese wordt Ethan opgescheept met meer van zichzelf dan hij verwacht had. Intelligente sciencefictionfilm, waarin de gestoorde wetenschapper zowel de held als de schurk is.

Er valt veel te genieten in Eric Schultz’ debuutfilm. Dankzij inventief gebruik van de setting, die een combinatie is van het interieur van Ethans huis, beelden van beveiligingscamera’s en cool ogende vloeibare in-brain beelden, haalt hij het optimale uit zijn bescheiden budget. Het verhaal wordt verteld vanuit Ethans bekrompen perspectief, waardoor je blijft raden naar wat echt is en wat uit Ethans brein komt, en door de slimme montage begin je naar aanwijzingen te zoeken of de wetenschap van de film wel hout snijdt. De echte confrontatie in Minor Premise vindt intern plaats, zowel in Ethans kelderlaboratorium als in zijn brein. Het is in deze wereld waarin de gestoorde wetenschapper zowel de held als de schurk is.

Drama, Horror, Science fiction, Thriller
95 minuten
VS
2020
Engels, Hindi
Eric Schultz
Dana Ashbrook, Paton Ashbrook, Sathya Sridharan