Feature, 105min
VS, 2020
Engels

Regisseur: Jill Gevargizian
Cast: Brea Grant, Najarra Townsend
Genre: Horror, Thriller

Een eenzame haarstyliste raakt geobsedeerd door het leven van een cliënte in een verontrustende psychologische horrorfilm.

Claire is een eenzame kapster en hairstyliste. Als haar vaste klant Olivia, een succesvolle tijdschriftredactrice, haar vraagt haar kapsel te doen voor haar bruiloft, weigert Claire. Om Claire van gedachten te doen veranderen betrekt Olivia haar bij haar vriendenkring. Naarmate Olivia en Claire dichter naar elkaar toe groeien, begint hun band ongezonde trekjes te vertonen. Een karakterstudie van sociale onbeholpenheid in deze verontrustende psychologische thriller.

In haar eerste speelfilm contrasteert Jill Gevargizian de succesvolle mediaprofessional met de sociaal onhandige einzelgänger. Het is een klassieke set-up, maar ze weet de clichés van het genre te vermijden en maakt The Stylist daarmee tot iets totaal anders. Zodra de vlotte kennismaking met Claire en Olivia is afgehandeld, gaat het tempo van de film omlaag om zich te ontpoppen als een karakterstudie van een vreemde, geobsedeerde en sociaal onbeholpen vrouw. Als de levens van de twee vrouwen met elkaar verstrengeld raken, belandt de film pas echt op verontrustend terrein en wordt dan ook voor de kijker pijnlijk. De twee hoofdrolspeelsters zijn voortreffelijk en, zoals je mag verwachten van een film over een styliste, de kostuums zijn geweldig.