Feature, 104min
VS, 2020
Engels (Nederlands ondertiteld)

Regisseur: Noah Hutton
Cast: Babe Howard, Dean Imperial, Dora Madison, Ivory Aquino, James McDaniel, Madeline Wise
Genre: Drama, Mystery, Science fiction, Thriller

Ray krijgt een baan als kabellegger voor een kwantumtechnologiebedrijf in deze coole anarchistische variatie op Black Mirror.

Koerier Ray krijgt een baan bij een kwantumtechnologiebedrijf. Zijn werk: kabellijnen rollen van de ene kwantumlocatie naar de andere, door beboste gebieden en dikke lagen puin. Maar dit zijn niet de enige obstakels die Ray moet zien te overwinnen in een film vol sympathieke personages die nog het meest doet denken aan een stonerversie van een Black Mirror-aflevering.

Lapsis heeft een coole anarchistische, linkse politieke agenda en interessante dingen te zeggen over big tech en diens exploitatie van menselijke en natuurlijke grondstoffen. Ray wordt niet alleen gehinderd door de verschrikkelijke omstandigheden waaronder hij moet werken en door andere kabelleggers die zijn routes proberen te stelen, maar hij moet ook nog sneller zijn dan de minuscule robotbekabelingsmachines die het bedrijf langs de routes geïnstalleerd heeft voor het geval een van de werkers ‘het niet haalt’. Zoals een criticus opmerkte is het ‘alsof Ken Loach scifi doet – behalve dan dat Lapsis veel grappiger is dan Loach ooit zal kunnen zijn!’