Feature, 86min
Uruguay, Argentinië, 2020
Spaans (Engels ondertiteld)

Regisseur: Maximiliano Contenti
Cast: Franco Duran, Julieta Spinelli, Luciana Grasso, Pedro Duarte, Ricardo Islas
Genre: Horror

Een moordenaar, wiens gezicht schuilgaat onder een kap, waart door een prachtige ouderwetse bioscoop in een op giallo geïnspireerde retro-slasher voor donkere en regenachtige avonden.

Tijdens een middernachtsvoorstelling in een bijna lege oude bioscoop in Montevideo neemt een jonge filmoperateur de nachtdienst over van haar vader. Wat ze niet weet is dat een moordenaar, wiens gezicht schuilgaat onder een kap, zichzelf heeft ingesloten met de overgebleven kijkers en ze een voor een te grazen neemt.

Prachtige gruizige cinematografie, geweldige gore, inventieve kills en uitstekend gebruik van een enkele locatie: Red Screening heeft het allemaal. En wat voor locatie, het soort ouderwetse bioscoop waar genrefans gek op zijn, bevolkt door het soort nachtmensen waar ze vertrouwd mee zijn: het stelletje dat vrijt op de achterste rij, de eenzame man alleen, het kind dat z’n bedtijd ver voorbij is, de stoners die lachen en krijsen bij elke moord in de horrorfilm-in-een-horrorfilm op het scherm. Stilistisch is het een duidelijk eerbetoon aan giallo, met de gehandschoende moordenaar, de Dario Argento-posters en de synthesizermuziek. Een retro-slasher voor donkere en regenachtige avonden.