Feature, 99min
Indonesië, 2019
Indonesisch (Engels ondertiteld)

Regisseur: Kimo Stamboel
Cast: Adhisty Zara, Ario Bayu, Hannah Al Rashid
Genre: Horror

In een afgelegen weeshuis maakt het verleden jacht op het heden in deze uitzinnige en bij vlagen hilarische bovennatuurlijke body count-extravaganza.

Drie mannen keren met hun families terug naar het afgelegen weeshuis waar ze opgegroeid zijn. Ze worden verwelkomd door de huidige bewoners, maar als een gruwelijk voorval uit het verleden aan het licht komt, breekt de hel los. Deze update van het origineel uit 1981, geschreven door Joko Anwar en geregisseerd door Kimo Stamboel, is niets minder dan een uitzinnige en bij vlagen hilarische bovennatuurlijke body count-extravaganza.

Als twee vooraanstaande vaandeldragers van de new wave van Indonesische horrorcinema, Joko Anwar en Kimo Stamboel, samen gaan werken, zijn de verwachtingen hooggespannen. Deze update van het gelijknamige origineel uit 1981 stelt, op zijn zachtst gezegd, niet teleur. Nadat we de verschillende personages hebben leren kennen en van de oprecht akelige sfeer in het weeshuis hebben geproefd, barst de bovennatuurlijke wraak los, met gruwelijke special effects vol zelfverminking en onthoofdingen tot gevolg. Het zal geen verrassing zijn dat dit alles resulteert in een uitzinnige en bij vlagen hilarische bovennatuurlijke body count-extravaganza, die miraculeus genoeg ook nog tijd vindt om te reflecteren op klassenverschillen.