Feature, 102min
Duitsland, 2020
Duits (Engels ondertiteld)

Regisseur: Michael Venus
Cast: Gro Swantje Kohlhof, Sandra Hueller
Genre: Fantasy, Horror, Thriller

Nachtmerries en duistere geheimen te over in een spookachtige en surrealistische thriller waarin de geesten van de Duitse geschiedenis weerklinken.

Marlene heeft terugkerende nachtmerries over een hotel waarin ze mannen zelfmoord heeft zien plegen. Een trip naar een soortgelijk hotel eindigt met Marlene in een coma. Wanneer haar dochter Mona op onderzoek gaat naar het hotel, de eigenaar en het nabijgelegen dorp, ontdekt ze duistere geheimen en begint zelf nachtmerries te krijgen. Spookachtige en surrealistische thriller waarin de geesten van de Duitse geschiedenis weerklinken.

Deze debuutfilm maakt op eenzelfde manier gebruik van een afgelegen hotel en de repercussies van de erfzonde die op het land begaan is als Stephen King ooit deed, en voegt daar nog een Twin Peaksige, nachtmerrieachtige sfeer aan toe. De film is ook overduidelijk Duits, met de esthetiek van het Duitse platteland en de geesten van de Duitse geschiedenis. De deprimerende locaties, met hun plakkerige lichtbruine linoleumvloeren en poepbruine tegels, weerspiegelen het verstikkende wantrouwen van de gesloten gemeenschap. Sandra Hüller (Toni Erdmann) is fascinerend als de geesteszieke Marlene die verdwaald is in een wereld tussen droom en werkelijkheid. Spookachtig en surrealistisch weeft deze film zijn eigen fantastische realiteit, beelden en logica met een bewonderenswaardige consistentie.