Skip to main content

Durf je nog? We zijn halverwege Imagine 2021 en we hebben nog vijf  dagen vol met gruwelijk spannende films te gaan! En ook hebben we natuurlijk de hele weel weer verschillende specials: van Live VR-performances tot talkshows. 

Tussenstand Silver Scream Award maandag 11 april

1 | Mandibles
2 | Hunted / Cosmogonie
3 | Red Screening / Al morir la matinee
4 | Sputnik
5 | Lapsis
6 | Undergods
7 | Sleep/Schlaf
8 | Possessor
9 | The Trouble with Being Born
10 | Slate

 

Heb je een film gekeken? Vergeet niet te stemmen voor de Silver Scream Award. Hou na afloop van de film je pagina nog even open, dan kan je jouw beoordeling achterlaten.


Dit zijn onze tips voor vandaag:  

Geesten en Demonen in de Indonesische Genrefilm

Als onderdeel van ons themaprogramma ‘Geesten en Demonen in de Indonesische Genrefilm’ vond gisteren de talkshow A Rough Guide to Indonesian Fantastic Pop-Culture plaats. Gemist? De talkshow wordt na het festival beschikbaar gemaakt om terug te kijken.

Tijdens het festival hebben we ook verschillende Indonesische genrefilms te kijken – vandaag nog beschikbaar: Satan’s Slaves

Bits of Bias i.s.m. SPUI25 – live vanaf 17:00 uur 

Kunstmatige intelligentie vinden we overal om ons heen: van corona-apps tot TikTok en van gezichtsherkenning tot deep fakes. Terwijl we gedefinieerd worden door AI moeten we niet vergeten ons af te vragen wie AI definieert – en wat dat ons oplevert: een zorgzame en creatieve AI of een bevooroordeelde en gevaarlijke?

Klik hier voor meer info!

VR Scarecrow

Nog t/m dinsdag beschikbaar – beleef deze unieke voorstelling: een live, een-op-een, immersief VR-theaterstuk. Met een acteur die live vanuit Zuid-Korea optreedt als een avatar op het sociale VR-platform VR Chat, waaraan twee deelnemers per keer mee kunnen doen.

Klik hier voor meer info

The Woman with Leopard Shoes – beschikbaar vanaf 17:00 uur

Een inbreker komt vast te zitten in een huis tijdens een feestje in een prachtig gestileerde zwart-wit-ode aan de Amerikaanse en Franse film noir.

Klik hier voor meer info en tickets

Sanzaru – beschikbaar vanaf 19:30 uur

Een zorgverlener uit Singapore wordt geconfronteerd met de dementie van haar baas en de demonen in haar eigen leven in een intieme horrorfilm met mystieke kantjes.


Klik hier voor meer info en tickets

Level Up  – panelgesprek – live vanaf 19:30 uur

Dit jaar is Level Up International en Expanded. Naast de Nederlandse en Vlaamse gameontwikkelaars die we al kennen en waarderen, hebben we dit jaar ook twee games uit Indonesië en zelfs een interactieve installatie, gelinkt aan ons A.I.-programma.

klik hier voor tickets en meer info

Dit zijn de projecten die deel uitmaken van Level Up:

– A Space for the Unbound –  Mojiken Studio – Sarah Johana
– Rise of Humanity – Cybernetic Walrus – Nora Blaskovits
– Rising Hell – Toge Productions – Kriswin Yuwar
– Dream Droplets – Nick Rutten
– Without You – Jorien Aberkrom
– A Part – Studio Schubdier – Joeri Ridder 

Bekijk en probeer ze op itch.io