Feature, 100min
VS, 2020
Engels (Engels ondertiteld)

Regisseur: Xia Magnus
Cast: Alina Dumlao, Justin Arnold
Genre: Drama, Horror, Thriller

Een zorgverlener uit Singapore wordt geconfronteerd met de dementie van haar baas en de demonen in haar eigen leven in een intieme horrorfilm met mystieke kantjes.

De Singaporese Evelyn verzorgt de bejaarde Dena in haar huis in Texas. Ze krijgt te maken met Dena’s dementie en haar eigen problemen met haar neef Amos. Naarmate de druk op Evelyn groter wordt, begint ze zelf dingen te horen en zien die er niet zijn. Is zij ook aan het doordraaien? Onopgeloste familieaangelegenheden zorgen voor een intieme horrorfilm met mystieke kantjes.

De titel Sanzaru verwijst naar de drie aapjes die horen, zien en zwijgen, en alles in deze intieme horrorfilm draait om onopgeloste familieaangelegenheden. Het is een intieme film die speelt met genre-elementen uit zowel het westen als Azië. Naarmate de film vordert worden Evelyns familiebanden onthuld, waaronder haar relatie met Amos. Dena’s zoon Clem, een oorlogsveteraan die in een trailer woont, heeft zijn eigen geheimen en dan is er ook nog Dena’s overleden echtgenoot. Regisseur Xia Magnus weet veel van het mysterie intact te houden en geeft de film ademruimte terwijl hij naar een ontroerende ontknoping toewerkt.