Feature, 80min
Frankrijk, 2020
Frans (Engels ondertiteld)

Regisseur: Alexis Bruchon
Cast: Paul Bruchon
Genre: Drama

Een inbreker komt vast te zitten in een huis tijdens een feestje in een prachtig gestileerde zwart-wit-ode aan de Amerikaanse en Franse film noir.

Tijdens een inbraak in een villa op het Franse platteland, komt een dief in het nauw te zitten wanneer de bewoners onverwacht thuiskomen met een stel gasten in hun kielzog. Nog verontrustender is de ontdekking van een lijk in een kast. Is de inbreker erin geluisd? Zal hij ongezien kunnen ontsnappen? Prachtig gestileerde en gemonteerde zwart-wit-ode aan de Amerikaanse en Franse film noir.

Je hoofdpersonage gevangen laten zitten in één kamer is een slim idee als je werkt met een budget van slechts… 3.000 dollar. Er is een even slimme plot nodig om het boeiend te maken en ook in dat opzicht stelt de film niet teleur. Het is een moedige zet om slechts een paar regels gesproken dialoog te hebben terwijl alle andere informatie gecommuniceerd wordt via WhatsAppberichten, een verrassend hedendaagse toevoeging aan een old school uitstraling en verhaal. Maar die uitstraling is zonder twijfel de grootste troef van de film. Met zijn debuutfilm levert de Franse illustrator Alexis Burchon een prachtig gestileerde en gemonteerde zwart-wit-ode aan de Amerikaanse en Franse film noir.