Feature, 106min
Indonesië, 2017
Indonesisch (Engels ondertiteld)

Regisseur: Joko Anwar
Cast: Bront Palarae, Dimas Aditya, Endy Arfian, Muhammad Adhiyat, Nasar Anuz, Tara Basro
Genre: Drama, Horror, Mystery

Een gezin dat geplaagd wordt door de geest van de overleden moeder, wordt uiteindelijk gedwongen een leger zombies te bevechten in dit bloedstollende familiedrama.

Begin jaren tachtig worden vijf gezinsleden geplaagd door de geest van de overleden moeder die, zo blijkt, lid was van een satanische sekte. Terwijl de lijken zich opstapelen, lijkt alleen de geest van oma nog enige bescherming te kunnen bieden. Uiteindelijk wordt de familie gedwongen een leger zombies te bevechten in dit spannende en bloedstollende familiedrama.

Deze knap gemaakte horrorvertelling, een update van de bijna gelijknamige film uit 1980, weet een delicaat evenwicht te bewaren tussen westerse spookhuishorror en inheemse folklore. Het is vooral interessant dat de familie getoond wordt als vrijwel niet-gelovig in een verder overwegend religieuze omgeving. De gezinsdynamiek, met een hoofdrol voor de dochter, is goed neergezet en geloofwaardig. De spanning wordt subtiel opgebouwd met verschijningen die ook hallucinaties of nachtmerries zouden kunnen zijn. Tegen de tijd dat het gezin gedwongen wordt de strijd aan te gaan met de krachten van het Kwaad, ontwikkelt Satan’s Slave zich tot een compleet zombiespektakel.