Skip to main content

Time flies when you’re having fun! Opeens is het alweer donderdag en hebben we nog maar twee festivaldagen te gaan. Maar zoals je weet is ons programma tot de nok en tot allerlaatste festivaldag gevuld met de beste films en specials. We hebben vandaag weer een aantal tips voor je, maar vergeet vooral niet het volledige programma te bekijken. Ook zijn de stemmen geteld en staat er een nieuwe titel op de eerste plaats! 

 

Silver Scream Award donderdag 15 april

1 | Caveat
2 | Mandibles
3 | Hunted/ Cosmogonie
4 | Red Screening/ Al morir la matinee
5 | Lapsis
6 | Sputnik
7 | AV the Hunt
8 | Undergods
9 | Sleep/ Schlaf
10 | Teddy

 

Heb je een film gekeken? Vergeet niet te stemmen voor de Silver Scream Award. Hou na afloop van de film je pagina nog even open, dan kan je jouw beoordeling achterlaten.


Dit zijn onze tips voor vandaag:  

Imagine en de Roze filmdagen presenteren: Playdurizm

Demir, een homoseksuele jongeman, wordt wakker zonder herinneringen aan dingen die eerder gebeurd zijn. Hij blijkt samen te wonen met de knappe Andrew en diens cokeverslaafde vriendin Drew (en hun huisdier: een varken). Wanneer Demir geobsedeerd raakt door Andrew, wil hij niets liever dan één worden met zijn idool. Maar wat is er nu echt aan de hand? Je kan ervan uitgaan dat het antwoord op die vraag een nieuwe betekenis zal geven aan het woord weird.

Meer info en tickets

Panel Inclusiviteit 

De tagline van Jordan Peele’s explosieve debuutfilm Get Out (openingsfilm van Imagine in 2017) had het niet treffender kunnen zeggen: Just because you’re invited, doesn’t mean you’re welcome. Over welkom zijn, de regels kennen en je plek vinden valt nog heel wat te zeggen en dat doen we tijdens dit panelgesprek.

Meer informatie en tickets

Outsiders Shorts

Zes mooie outsider shorts die volledig ‘out of this world’ zijn. Verwacht 6de eeuwse Ierse priesters, kosmische krachten en verre planeten.

Meer informatie en tickets

VR Lovestory

Ook online is ons VR programma iets wat je niet wilt missen. Vandaag hebben we VR Lovestory voor je. Het concept voor deze waanzinnige beleving vindt zijn oorsprong in de interesse in de sciencefictionfilms uit de jaren 80 en 90, zoals The Lawnmower Man, Akira en The Fourth Dimension. De nadruk ligt op een motion-captured vrijpartij tussen echte mensen die de kern van de beleving vormt. De spelers kunnen ervoor kiezen deze lichamen over te nemen om de ervaring zelf te voelen. Durf jij het aan om mee te doen?
Meer informatie en tickets

Imagine Film Festival X Butcher’s Tears

Festivalbier niet te zuipen? Daar brengen wij, samen met Butcher’s Tears, verandering in. Deze stoere brouwers hebben speciaal voor jullie een Imagine-bierbox samengesteld, waarmee je deze 37e editie onvergetelijk maakt. Bestel ‘m online via onderstaande link:
Klik hier voor meer info

Fried Barry

Barry is een waardeloze echtgenoot en een onverschillige vader voor zijn zoon. Hij dwaalt door de straten van Kaapstad, gebruikt (veel) drugs, heeft (veel) seks en komt af en toe terug naar huis. Wanneer Barry’s drang om high te worden een hoger niveau bereikt, is het een nieuwe versie van hemzelf die terugkeert. Compleet gestoord, deze caleidoscopische nachtelijke roadtrip waar de cult vanaf druipt.
Meer informatie en tickets

Dit waren de tips voor vandaag, maar: we hebben nog veel meer voor je. Bekijk het volledige programma hier.