Feature, 99min
Zuid-Afrika, 2020
Afrikaans, Engels (Engels ondertiteld)

Regisseur: Ryan Kruger
Cast: Chanelle de Jager, Gary Green
Genre: Comedy, Horror

Na een 'hemelhoog' incident keert Barry terug als een nieuwe versie van hemzelf in een compleet gestoorde, caleidoscopische nachtelijke roadtrip waar de cult vanaf druipt.

Barry is een waardeloze echtgenoot en een onverschillige vader voor zijn zoon. Hij dwaalt door de straten van Kaapstad, gebruikt (veel) drugs, heeft (veel) seks en komt af en toe terug naar huis. Wanneer Barry’s drang om high te worden een hoger niveau bereikt, is het een nieuwe versie van hemzelf die terugkeert. Compleet gestoord, deze caleidoscopische nachtelijke roadtrip waar de cult vanaf druipt.

Er zitten twee Barry’s in Ryan Krugers krankzinnige debuutfilm: de junkie die alles en iedereen laat vallen voor zijn fix, en de Barry van na het incident, die door de straten van Kaapstad zwerft en menselijke acties en interacties nabootst zonder ze echt te begrijpen. De twee worden bij elkaar gehouden door de doorbraakrol van hoofdrolspeler Gary Green, wiens gezichtsuitdrukkingen nog het meest doen denken aan Jim Carrey aan de speed in The Greasy Strangler. De film, gebaseerd op Krugers gelijknamige korte film (ook met Green), bestaat uit een reeks episodes tegen de achtergrond van het nachtleven van Kaapstad, met zijn junkies, mannelijke en vrouwelijke sekswerkers, kleine criminaliteit en vele excentriekelingen. Compleet gestoord, deze caleidoscopische nachtelijke roadtrip waar de cult vanaf druipt.