Feature, 88min
Tsjechië, 2020
Turks, Engels

Regisseur: Gem Deger
Cast: Austin Chunn, Gem Deger, Issy Stewart
Genre: Drama, Fantasy

Een homoseksuele jongeman ontwaakt in een nieuwe en verontrustende realiteit, in een film die een nieuwe betekenis geeft aan het woord weird.

Demir, een homoseksuele jongeman, wordt wakker zonder herinneringen aan dingen die eerder gebeurd zijn. Hij blijkt samen te wonen met de knappe Andrew en diens cokeverslaafde vriendin Drew (en hun huisdier: een varken). Wanneer Demir geobsedeerd raakt door Andrew, wil hij niets liever dan één worden met zijn idool. Maar wat is er nu echt aan de hand? Je kan ervan uitgaan dat het antwoord op die vraag een nieuwe betekenis zal geven aan het woord weird.

Playdurizm heeft interessante dingen te zeggen over pop culture, het aanbidden van beroemdheden en verknipte seksuele relaties, en is absoluut een van de brutaalste regiedebuten de we de afgelopen jaren gezien hebben. Het is ook een trashy, grappige, vunzige, kleurrijke en intense horror-fantasy-komedie, die Videodrome, Dead Ringers, Donnie Darko, O, Beautiful Night en Deliverance combineert met het werk van schilder Francis Bacon. En als dat allemaal nog niet overweldigend genoeg klinkt, is daar ook nog eens de hartverscheurende onthulling aan het slot. Playdurizm, geregisseerd door de 23-jarige Turkse/Tsjechische regisseur Gem Deger, die ook zelf de hoofdrol speelt, zal de meer avontuurlijke kijker zeker aanspreken. Een film die een nieuwe betekenis geeft aan het woord weird.