Skip to main content

Woensdag gehaktdag! En dat heeft bij Imagine natuurlijk een geheel eigen betekenis. Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van gruwelijk goeie films en angstaanjagend fijne specials: we hebben vandaag heel wat moois in de aanbieding. In Nieuw Nederlands peil hebben we 6 pareltjes van eigen bodem voor jullie bij elkaar gebracht. Ook brengen we graag een van onze specials onder de aandacht, en we hebben weer de tussenstand van de Silver Scream Award!

 

Tussenstand Silver Scream Award woensdag 14 april

1 | Mandibles
2 | Hunted / Cosmogonie
3 | Red Screening / Al morir la matinee
4 | #ShakespeareShitstorm
5 | Lapsis
6 | Sputnik
7 | Undergods
8 | Sleep/Schlaf
9 | Teddy
10 | Possessor

 

Heb je een film gekeken? Vergeet niet te stemmen voor de Silver Scream Award. Hou na afloop van de film je pagina nog even open, dan kan je jouw beoordeling achterlaten.


Dit zijn onze tips voor vandaag:  

Films van Nederlandse bodem tijdens Imagine

Vandaag staat de tweede reeks van Nieuw Nederlands Peil op het menu. Zes films vol onheilspellende gebeurtenissen, wraakzuchtige en moorddadige vrouwen, kannibalisme, premiejagers en jeugdvrienden. Dat wordt smullen!
Meer info en tickets

Imagine X Vers: Sciencefiction binnen handbereik

Veel sciencefiction wordt in Nederland niet gemaakt. Het grootste obstakel daarbij blijkt het budget dat nodig is om een toekomstige of buitenaardse wereld geloofwaardig op het doek te zetten. Maar is dat wel zo? Op deze avond kijken we hoe goede en geloofwaardige sciencefiction met een bescheiden budget mogelijk is.

Meer informatie en tickets

Imagine Film Festival X Butcher’s Tears

Festivalbier niet te zuipen? Daar brengen wij, samen met Butcher’s Tears, verandering in. Deze stoere brouwers hebben speciaal voor jullie een Imagine-bierbox samengesteld, waarmee je deze 37e editie onvergetelijk maakt. Bestel ‘m online via onderstaande link:
Klik hier voor meer info

Mangkujiwo – beschikbaar vanaf 19:30 uur

Dit jaar hebben we bij Imagine het fantastische themaprogramma Geesten en Demonen in de Indonesische Genrefilm. Naast specials hebben we een selectie films, die onder ons publiek al lekker wat stof hebben doen opwaaien. Horror zoals je het nog nooit gezien hebt, duf jij te kijken?

Klik hier voor meer info en tickets

The Bloodhound met Q&A en In the Mirrors – beschikbaar vanaf 17:00 uur

In The Bloodhound wordt een jeugdvriendschap op de proef gesteld. Een Lynchiaans mysterie waarin droom, fantasie en werkelijkheid samensmelten tot een wazige wolk.
Na het zien van de short In The Mirrors durf je zelfs je eigen spiegelbeeld niet meer onder ogen te komen.
Klik hier voor meer info en tickets

Blood Conscious
Een jonge vrouw vertrekt met haar broer en haar verloofde naar het aan een meer gelegen vakantiehuisje van haar ouders voor een relaxed weekendje weg. Maar eenmaal aangekomen vinden ze een leeg huis en beide ouders doodgeschoten, samen met nog vele anderen. Dan verschijnt een gewapende man die hen ervan beschuldigt de demonen te zijn waar hij jacht op maakt. The Thing meets Get Out in een intense en enorm vermakelijke horrorfilm.
Meer info en tickets

Dit waren de tips voor vandaag, maar: we hebben nog veel meer voor je. Bekijk het volledige programma hier.