Feature, 80min
VS, 2021
Engels

Regisseur: Timothy Covell
Cast: DeShawn White, Lenny Thomas, Nick Damici, Oghenero Gbaje
Genre: Horror, Thriller

Een gewapende man gelooft dat een groepje vrienden demonen zijn. The Thing meets Get Out in een intense en enorm vermakelijke horrorfilm.

Een jonge vrouw vertrekt met haar broer en haar verloofde naar het aan een meer gelegen vakantiehuisje van haar ouders voor een relaxed weekendje weg. Maar eenmaal aangekomen vinden ze een leeg huis en beide ouders doodgeschoten, samen met nog vele anderen. Dan verschijnt een gewapende man die hen ervan beschuldigt de demonen te zijn waar hij jacht op maakt. The Thing meets Get Out in een intense en enorm vermakelijke horrorfilm.

Debuterend regisseur Timothy Covell bouwt zijn intense genremix, een soort combinatie van The Thing en Get Out, behendig op. Het feit dat de familie Afro-Amerikaans is wordt niet specifiek benoemd, maar in elke scène is een ondertoon van raciale spanning voelbaar, met name bij het inventieve einde. Het maatschappelijke commentaar in de film gaat niet alleen over ras, maar beslaat ook een breder gevoel van wantrouwen en isolement. Maar Blood Conscious is toch vooral een intense en enorm vermakelijke horrorfilm, waarin paranoia en bloedlust tot een indrukwekkende body count leiden.