Feature, 109min
Indonesië, 2020
Indonesisch (Engels ondertiteld)

Regisseur: Azhar Kinoi Lubis
Cast: Asmara Abigail, Sujiwo Tejo, Yasamin Jasem
Genre: Drama, Horror, Thriller

Twee jonge vrouwen dreigen vermalen te worden in de machtsstrijd tussen twee vijanden in deze pittige oosterse cocktail van horror, bijgeloof, melodrama en mythologie.

Indonesië, enkele decennia geleden. Lord Broto bevrijdt de van hekserij beschuldigde Kanti. Maar de jonge vrouw belandt van de regen in de drup wanneer Broto haar opnieuw opsluit in een kamer met een magische spiegel. En dan is er Uma, een meisje dat in een hotel getuige is van een moord. Twee verhaallijnen die verrassend zullen samenkomen in een pittige oosterse cocktail van horror, bijgeloof, melodrama en mythologie.

Mangkujiwo is een spin-off van een reeks recente Indonesische films over de vrouwelijke geestverschijning Kuntilanak die een prominente rol speelt in Indonesische en Maleisische mythologie. Mangkujiwo nam het magische-spiegelmotief over van de laatste uit de reeks en verknoopt op intrigerende wijze twee verhaallijnen. Mag dat aanvankelijk voor enige verwarring zorgen, al snel raakt de kijker in de ban van een intrige die zowel elegant van uiterlijk als gruwelijk van inhoud is. Naarmate de finale naderbij komt, gaat de film zelfs enthousiast in de overdrive en komen ook de liefhebbers van uitzinnige gore volop aan hun trekken bij deze pittige oosterse cocktail van horror, bijgeloof, melodrama en mythologie.