Skip to main content

Eerste volle dag zit erop!

Gisteren was de eerste volledige dag van Imagine! Om het een goede start te geven, gaf onze welbekende gast Grady Hendrix ons een prachtige introductie voor de Hong Kong films Dream Home en The Wild Wild Rose.  Meer van Grady Hendrix is te zien tijdens Imagine, dus neem zeker een kijkje in het programma!

De film Huesera ging gepaard met een mooie inleiding van Kier-La Janisse, wiens werk en expertise nauw aansluit bij de thema’s van de film. Voor aanvang verraste ze ons met enkele exemplaren van haar bekendste boek “House of Psychotic Women: An Autobiographical Topography of Female Neurosis in Horror and Exploitation Films”. De boeken waren te verkrijgen tijdens een signeer sessie in LAB111.

Daarnaast ontleedde het panel in samenwerking met SPUI25 het kruispunt van schoonheid, bio-engineering en genetische modificatie, wat leidde tot een verhitte maar ongelooflijk interessante discussie. Tijdens de avond werden de korte films van het 48 Hour Film Project x Imagine afgerond en beleefden ze hun debuut op het witte doek! In een spetterende awardshow mocht het winnende team de award van de allereerste editie van de 48hfp x Imagine in ontvangst nemen. Een van de films die de eerste volledige dag van Imagine dit jaar afsloot, was Barbarian, dat direct een positie in de top van de box-office innam zodra het werd uitgebracht in zijn thuisland de VS! Een perfecte film om de avond mee af te sluiten.

Vandaag: Vrijdag 28 oktober

Vandaag brengt Imagine je nog meer! Ontwaak de nostalgie van binnenuit, de Ultraman TV episodes zullen de dag hartelijk beginnen. Imagine vertoont vier episodes uit de serie die in 1964 op de Japanse televisie werd uitgezonden. De episoden werden uitgekozen door Hideako Anno, de regisseur van Shin Ultraman, en op 4K gerestaureerd.

Ajagajantharam brengt ons Zuid-Indiase smaak met een film waarin een conflict rond een olifant volledig uit de hand loopt.

The Heroic Trio, in een gerestaureerde, prachtige nieuwe versie, is Johnnie To’s liefdesbrief aan de comics en wuxia uit zijn jeugd. Een meesterwerk dat je op het grote scherm móet zien! De film laat écht de dapperheid zien van de vrouwen in Hong Kong film. Het is een film met een oogverblindende overvloed aan stunts waaronder zwaardgevechten en alles wat maar vet is, die uitgevoerd zijn door de acteurs zelf!

Vandaag is er een Artist Talk op het programma van Lisa Messeri, universitair docent assistentsocioculturele antropologie aan de Yale University, vraagt hoe, op een moment dat virtuele werelden in overvloed aanwezig zijn, ons begrip van wat het betekent om mens te zijn, verandert.

Van vaste leverancier Zuid-Korea komen dit jaar onder meer de actiefilm Hunt en de genre bender Project Wolf Hunting. Te zien als double bill tijdens een Korea Night. Koreaanse snacks worden verzorgd door Shilla! En als dat nog niet genoeg was, regisseur Kim Hong-Seon van Project Wolf Hunting zal aanwezig zijn bij de voorstelling van zijn film op Korean Night!

Een andere speciale voorstelling dat de dag zal sluiten is de voorstelling van From Beyond in samenwerking met Straight to Video. VHS-verzamelaars Lieuwe en Eric draaien tijdens Straight toVideo hun eigen videobanden vanaf een analoge videorecorder, met glitches, trailers, bloed en bier! Op deze speciale Imagine-editie kijk je From Beyond, een lekker gore horrorfilm uit 1986 die perfect past bij Lab Rats! Groteske bodyhorror met een campy knipoog uit de gloriedagen van het videotijdperk.

Silver Scream Award Tussenstand

1 | My Grandfather’s Demons (8,594)
2 | Barbarian (8,544)
3 | Black Minutes, The (8,313)
4 | Deadstream (8,172)
5 | Roundup, The (8,125)
6 | Mona Lisa and the Blood Moon (8,050)
7 | Huesera (7,750)
8 | Satan’s Slaves 2: Communion (7,417)
9 | Leonor Will Never Die (7,047)
10 | Taking, The (7,000)
11 | Shin Ultraman (6,940)
12 | Earwig (6,932)