Een jaarlijks festival ontaardt in totale chaos en waanzin als verschillende groeperingen mot krijgen over... een olifant! 


Regisseur Tinu Pappachan was naast regisseur Lijo Jose Pellissery een van de creatieve krachten achter de onverwachte hit Jallikattu. Nu is hij terug met een andere tour-de-force thriller die het uiterste weet te halen uit zijn setting en een almaar groeiend gevoel van waanzin. 


In het dorp Aranjali neemt men het jaarlijkse tempelfestival serieus... heel serieus. Het is een allesomvattend gebeuren dat langzaam uitmondt in een bacchanaal vol alcohol en drugs, en dit jaar belooft het grootste festival te worden tot nu toe. Lali is aanwezig om olifanten te leveren voor de processie, klaar om er goede zaken te doen. Maar als een onbeleefd kind zijn geliefde Dumbo aanraakt, verliest Lali zijn geduld en gooit hij het kind op de grond – een foutje dat langzaam maar zeker escaleert wanneer verschillende groeperingen met onbeheersbare ego’s zich met dit volledig vermijdbare conflict gaan bemoeien. Zet je schrap voor een ontknoping als geen andere. 


Ajagajantharam is een carnaval van geluiden, beelden en messcherpe montage. Een Jeroen Bosch-schilderij dat tot leven komt – en een ongekende, pure bioscoopervaring. 

122 minuten
India
2021
Malayalam
(Engels ondertiteld)
Tinu Pappachan