Skip to main content

Het Imagine Fantastic Film Festival presenteerde voor de 38e editie in 2022 met trots een nieuwe, eigentijdse look. Met het principe ‘Weird is Wonderful’ omarmt het festival de fantastische film in al zijn gedaantes. 

De nieuwe look & feel van Imagine werd verzorgd door creatief communicatiebureau KesselsKramer in Amsterdam.

“Imagine viert dat wat tegen de culturele norm in durft te gaan. Want wat vandaag weird is, kan de norm van de toekomst zijn. Weird is een onuitputtelijk domein, dat breed genoeg is om alle fantastische filmgenres te omvatten.” – KesselsKramer.

Zeeduivel

Imagine Fantastic Film Festival kreeg met deze nieuwe look ook een logo dat tevens de mascotte van het festival is geworden. Het beeldmerk van de zeeduivel past perfect bij het genrefestival vanwege de associatie met de mysterieuze krochten van de oceaan. Een ‘weird’, monsterlijk, haast mythologisch wezen en een reflectie van de ‘diepte’ die het festivalprogramma biedt.

Terugkeer fysiek programma

In 2022 vierde Imagine bovendien de terugkeer van een fysieke editie met een uitgebreider en meer divers programma dan ooit. In de nieuwe locaties De FilmHallen en LAB111 vertoonde het festival een verscheidenheid aan speelfilms en korte films in maar liefst vijf zalen, waar dat er voorheen twee waren. Het programma bestaat sindsdien uit vier belangrijke pijlers: het jaarlijkse themaprogramma, de landenfocus binnen ‘Mythen van Wereld’, Imagine Expanded en Imagine Industry.