Skip to main content

Welcome to FANTASTIC ALCHEMY!

Imagine Fantastic Film Festival presenteert met trots het thema en artwork voor 2023: Fantastic Alchemy, met een cyber-alchemisme artwork, gemaakt door illustrator Maarten Donders. Het festival met cinema, shorts, panels, industrie workshops en meer, keert van 25 oktober t/m 4 november terug in LAB111 en de FilmHallen Amsterdam.

Fantastic Alchemy
Alchemie was ooit de praktijk waarin wetenschap en verhalen bijeenkwamen. Geleerden, verhalenvertellers, tovenaars en scheikundigen, wijzen en bedriegers zetten zich in om de essentie van het leven te destilleren. In de moderne tijd zijn wetenschap en fictieve verhalen uiteengedreven en worden als twee verschillende dingen gezien. Alchemie is het domein van de fantastische fictie geworden. In een tijd waarin wetenschap en gevoel meer dan ooit tegenover elkaar staan, onderzoekt Imagine een model waarin de twee samensmelten. Niet om goud uit lood te maken, maar om tot inzichten te komen die het alledaagse overstijgen.

Het artwork is een interpretatie van het Fantastic Alchemy door Maarten Donders, waarbij hij de Imagine- kleuren heeft geïmplementeerd in zijn visie van fantastische alchemie, virtuele elementen en de traditionele alchemisme symbolen.

Het complete festivalprogramma en de aanwezige internationale gasten en events worden in augustus bekendgemaakt. Het hoofdprogramma Fantastic Alchemy wordt ook in de ‘digital space’ doorgetrokken in het speciale Expanded/VR-programma Virtual Alchemy.

Houd onze site en socials in de gaten voor updates over het programma en meer.