Skip to main content

 

Pak je agenda erbij en block 7 t/m 17 april voor de 37e editie van het Imagine Film Festival. Dit jaar zakken we weer weg in het rode pluche van Eye, maar óók in de stoelen van De FilmHallen! Natuurlijk kun je daarnaast weer genieten van games, VR, talks, streams, masterclasses en online films vanaf je doorgezakte bank of vanuit je luxe king-size bed. We hebben een geweldig programma voor je in petto, waarvan we in nu alvast een tipje van de sluier oplichten. 

Geesten en Demonen in de Indonesische genrefilm
In het programma Geesten en Demonen in de Indonesische genrefilm kijken we naar de manier waarop mythen, demonen en geesten uit de Indonesische folklore een rol spelen in fantastische filmcultuur. Een hoofdrol in dit programma is weggelegd voor de horrorproducties sinds 2005, waarin deze elementen onderdeel zijn van een nieuwe nationale bewustwording in Indonesië en wordt er in de horror ook afgerekend met het koloniale verleden.

Naast een uitgebreid filmprogramma plaatst Imagine deze beweging in een veelzijdige talkshow in een breder cultureel perspectief. Muziek en twee tentoonstellingen maken het programma compleet.  

THINGS TO COME
Natuurlijk keert ons jaarlijkse wetenschapsprogramma Things to Come in 2021 ook terug. Tijdens deze aankomende editie van Imagine doen we onderzoek naar de impact en gevolgen van kunstmatige intelligentie (KI) op onze maatschappij. Het gaat daarbij niet zozeer om de machines, als wel over hoe wij invulling geven aan onze relatie en verbondenheid met het systeem. 

Kan KI de mensheid verbeteren of zelfs moreel overstijgen? Hoe houden we de (creatieve) controle, hoe kunnen mens en KI elkaar versterken? We proberen deze en andere vragen te beantwoorden in een filmprogramma, onze themamiddag Living With the Monster en een avond in SPUI25. Dat deep fake niet nieuw is zie je ons filmconcert. Zie binnenkort alle afzonderlijke programmaonderdelen voor de details!

Praktische informatie
Imagine Film Festival vindt in 2021 plaats van 7 tot en met 17 april. Wil je op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes? Houd onze en social media in de gaten én schrijf je in voor onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste Imagine nieuws.