Skip to main content

We’re All Going To The World’s Fair

Zondag 26 Juni

19:30 – 21:00

LAB111

We’re All Going to the World’s Fair

Dit gedurfde en ambitieuze verhaal van regisseur Jane Schoenbrun combineert coming-of-age-film met de horror van het hedendaagse technologische tijdperk, wanneer Casey, een eenzaam tienermeisje, geobsedeerd raakt door het internetfenomeen dat bekend staat als de ‘World’s Fair Challenge’. Wanneer Caseys pad dat van speler JLB kruist, begint haar wereld op een sinistere en onvoorziene wijze te desintegreren – feiten en fictie versmelten tot een angstaanjagende nieuwe realiteit, een realiteit waarvan ze misschien nooit meer zal kunnen terugkeren.

Door gebruik te maken van de obsessie van de jongere generatie met online communities, memes, geruchten, challenges en creepypastas, en dit te combineren met een duidelijk begrip voor de problematiek van opgroeien en je geïsoleerd voelen, creëert Schoenbrun een nieuw soort horror, geworteld in het hier-en-nu. De experimentele verteltechnieken accentueren de bekwaamheid die nodig is voor deze vlijmscherpe jongleeract, terwijl het publiek gevangen zit in een digitale nachtmerrie die vertrouwd en onwerelds tegelijk voelt. Nieuwkomer Anna Cobb creëert in Casey een myriade aan tegenstrijdigheden die een duidelijk beeld vormen van die riskante tienerjaren – een personage dat verloren, ontwricht en vervreemd is geraakt van de echte wereld waarin ze verondersteld wordt te leven.

We’re All Going to the World’s Fair luidt de komst in van een sterke en opwindende nieuwe stem in de horrorwereld: esthetisch uniek, innovatief verontrustend en niet bang om met elke stap risico’s te nemen.

 

Regie Jane Schoenbrun

VS 2021

86m

Met Anne Cobb, Holly Anne Frink, Michael J Rogers