Skip to main content

Incredible But True

Zondag 26 Juni

17:30 – 18:45

LAB111

Incredible But True

Incroyable Mais Vrai

Cultregisseur Quentin Dupieux komt niet met één maar twee absurde gegevens in een van de leukste en amusantste films van het jaar.

Veertigers Alain en Marie stuiten in hun huizenjacht op een woning met wel heel bijzondere kwaliteiten: een trap naar de kelder leidt naar de slaapkamer op de eerste verdieping én biedt de mogelijkheid om te reizen in de tijd. Intussen heeft de baas van Alain een elektronische penis geïnstalleerd, die de nodige problemen geeft.

Na het absurde Mandibles (Imagine 2021) komt Quentin Dupieux met niet één maar twee absurde gegevens die hij consequent tot het uiterste doorvoert. Dat Alain en Marie door de time portal in hun kelder steeds jonger kunnen worden was voor een andere regisseur misschien het startpunt geweest voor een satire op de cultus van jeugd en schoonheid. Zo niet Dupieux, die van de ene absurde scène naar de volgende gaat en daar met zijn deadpan stijl maximaal rendement uit haalt. Incredible But True graaft misschien niet heel diep, maar de aaneenschakeling van absurde ideeën en rare invallen maken het wel een van de leukste en amusantste films van het jaar.

 

Regie Quentin Dupieux

Frankrijk 2022

74m

Met Alain Chabat, Anaïs Demoustier, Léa Drucker, Benoît Magimel