Skip to main content

Sinds 2021 kent Imagine twee tussenstops in aanloop naar het tiendaagse festival in het najaar. Ook voor 2023 staan er twee edities van Club Imagine op het programma. Van 10 t/m 12 maart a.s. kun je voor de eerste daarvan als vanouds terecht in LAB111. Zes gloednieuwe films in drie dagen, variërend van folk horror tot social media horror, en van dystopische sci-fi tot verontrustende kinderangsten.

Klik hier voor Tickets en Schema

In Skinamarink van regisseur Kyle Edward Ball worden twee kinderen midden in de nacht geconfronteerd met de mysterieuze afwezigheid van hun ouders. Ze slaan hun bivak op in de woonkamer en draaien oude tekenfilmpjes op video. Maar zijn ze wel echt alleen? Dit experimentele low-budget fenomeen bracht op een budget van vijftienduizend dollar twee miljoen aan de bioscoopkassa op. Bekijk de creepy trailer en je begrijpt waarom.

De oma van de jonge Salomé uit Alma Viva is een heks; althans, zo wordt beweerd. Maar ze is ook gewoon een lieve oma bij wie Salomé elke zomer op bezoek gaat. Als oma onverwachts overlijdt, lijkt het erop dat ze haar bovennatuurlijke gave aan haar kleindochter heeft doorgegeven. Regisseur Cristèle Alves Meira regisseerde haar eigen dochter in dit magisch-realistische pareltje – én Portugese inzending voor de Oscars – dat zowel rauw als fijnzinnig durft te zijn.

Influencer van regisseur Kurtis David Hader is de slimme dubbelzinnige titel van een psycho-thriller in de geest van Single White Female. Influencer Madison mag op haar social media zelfverzekerd overkomen, nadat haar vriend haar in de steek heeft gelaten biedt zelfs een vakantie naar zonnig Thailand geen soelaas. Dan ontmoet ze de eveneens alleenreizende CW en kijk, haar humeur knapt zienderogen op. Maar of het nou zo’n goed idee was om CW naar dat off-the-grid eilandje te volgen…

Een moordmysterie in het wereldje van modieuze coiffure? Dat moet wel iets bijzonders opleveren. In Thomas Hardimans Medusa Deluxe is een kapperswedstrijd het toneel van een bloederig moordmysterie, met een bont en bizar gezelschap van kappers, modellen en juryleden als potentiële verdachten. Een stilistisch hoogstandje, (schijnbaar) gedraaid in één vloeiende beweging onder fel neonlicht. En dan hebben we het nog niet eens over die extravagante kapsels gehad.

Wanneer een film zich afspeelt in het jaar 72 van de ‘Nieuwe Tijd’, kun je er donder op zeggen dat we in een dystopisch sciencefictionscenario zijn beland. In het fraai somber vormgegeven Memory of Water van de Finse regisseur Saara Sarela is water een schaars goed geworden. Een dictatoriaal regime dat heel Europa inclusief Scandinavië beheerst, is ook al geen goed nieuws. Eén vrouw durft het tegen de machthebbers op te nemen…

In The Devil Conspiracy probeert een sinister genootschap Jezus te klonen met behulp van de lijkwade van Turijn… om de herrezen heiland vervolgens uit te leveren aan de Duivel. ‘Hell shall come to earth!’ Zo mogen we het graag horen, vooral als de snode plannen gepaard gaan met demon action in de traditie van spektakelwerk als Constantine en End of Days. Gouden videotheektijden herleven in een film die zijn krankzinnige (com)plot volledig serieus neemt.

TICKETS zijn nu verkrijgbaar! Klik deze link voor de Club Imagine pagina.