CLUB IMAGINE

Volgende editie: 10 -11-12 Maart 2023 in LAB111

Met Club Imagine in LAB111 trakteren we je twee keer per jaar, drie dagen lang, op de lekkerste mix van Fantastic genre films beide oud en nieuw. Mis je ons na het festival in oktober? Zorg dat je de volgende Club Imagine editie niet mist!

Club Imagine vindt plaats in Maart en Juni

PROGRAMMA
vrijdag 10 maart 19:15

Influencer

TICKETS

Hoewel ze een perfect beeld van zichzelf neerzet op sociale media, is Madisons realiteit verre van ideaal. In de steek gelaten door haar vriend belooft haar vakantie in Thailand somber en saai uit te pakken. Totdat ze CW ontmoet, die ook alleen reist, maar op vakantie het onderste uit de kan weet te halen. Al snel vormen ze een onafscheidelijk duo. Bovendien heeft CW voor Madison een grote verrassing in petto: een onbewoond eiland dat nog door niemand is ontdekt… Wat kan er misgaan?

In de trant van klassieke psychothrillers als Single White Female en geupdate naar het tijdperk van de sociale media, zet deze onvoorspelbare thriller van Kurtis Davis Hader zijn publiek voortdurend op het verkeerde been. Terwijl de situatie steeds gevaarlijker wordt en het geweld in hevigheid toeneemt, sleurt Influencer je mee op een woeste achtbaanrit. Wijze les: kijk uit met vakantievriendschappen; schijn kan bedriegen.

 • Regie Kurtis Davis Hader
 • VS  2022 | 92m
 • Met  Emily Tennant, Sara Canning, Cassandra Naud
vrijdag 10 maart 21:30

The Devil Conspiracy

TICKETS

Een machtig biotechbedrijf heeft eindelijk de technologie onder de knie om de invloedrijkste personen uit de geschiedenis te klonen door middel van een enkele druppel bloed. Maar achter de welwillende façade schuilt een sinistere satanische sekte die zojuist de lijkwade van Turijn in handen heeft gekregen met de bedoeling Jezus Christus te klonen als een offer aan de duivel. Onze enige hoop ligt bij aartsengel Michael die op aarde afdaalt om het duivelse onheil voor eens en voor altijd af te wenden.

Fans van Hellbound, Constantine, End of Days en andere over-de-top satanische actiefilms zullen veel te genieten vinden in deze op maat gemaakte midnight movie, die de kijker voor zich weet te winnen, juist door zijn idiote plot volstrekt serieus uit te spelen. Deze wederopstanding van de B-film uit de jaren 90, afgeladen met van de pot gerukte scènes en dito dialogen, voert je terug naar de gloriejaren van de videotheek en bewijst dat niets een goede satanische samenzwering in de weg hoeft te staan.

 • Regie  Nathan Frankowski
 • VS 2022 | 111m
 • Met Alice Orr-Ewing, Joe Doyle, Joe Anderson
zaterdag 11 maart 19:15

Medusa Deluxe

TICKETS

‘You Pantene Pro-V cunt!’ De wedstrijd is begonnen, de scharen en nagels zijn geslepen en, om met RuPaul te spreken, the library is open, officially. Geobsedeerde kappers zijn bijeengekomen om op de catwalk te pronken met de meest fantastische staatjes haarkunst. Maar dan sterft een van de deelnemers… De jaloerse rivalen, de ex-minnaar, de modellen, zelfs de beveiliger, iedereen is verdacht. Shablam!

Na de wereldpremière in Locarno veroverde Thomas Hardiman het festivalcircuit met zijn venijnige humor, virtuoze cinematografie – één doorgaande camerabeweging onder neonlicht – en groovy toon. Zaten we op nog meer moordmysteries te wachten? Meer Glass Onion-extravaganza, meer Death on the Nile-intriges? Reken maar! Spuit er een bus haarlak op leeg en voilà – zie daar Medusa Deluxe, een verknipte en super gevatte whodunnit, geserveerd met elegantie, overdaad en… bakkebaarden!

 • Regie  Thomas Hardiman
 • GB 2022 | 101m
 • Met Clare Perkins, Kayla Meikle, Lilit Lesser
zaterdag 11 maart 21:30

Skinamarink

TICKETS

Twee kinderen zijn alleen thuis, nadat hun ouders midden in de nacht zijn verdwenen. Een berg LEGO en een tv waarop continu oude tekenfilms zijn te zien, bieden wat afleiding. Maar dan beginnen ook deuren, ramen en andere huishoudelijke spullen te verdwijnen.

Met zijn viral speelfilmdebuut maakte regisseur Kyle Edward Ball een experimentele, verwarring zaaiende horrorfilm, die tot in de diepste uithoeken van je onderbewustzijn doordringt. Gefilmd vanuit het standpunt van een kind, speelt Skinamarink (de titel zelf verwijst naar een kinderliedje) rechtstreeks in op de angsten uit je kinderjaren, een tijd waarin alles onbekend en griezelig leek. Verwacht geen pasklare antwoorden. Laat de film over je heen spoelen en je wordt rijkelijk beloond met een zeldzaam intense kijkervaring. Open je geest en kijk in de peilloze afgrond.

 • Regie Kyle Edward Ball
 • USA 2023 | 100m
 • Met  Lucas Paul, Dali Rose Tetreault, Ross Paul
zondag 12 maart 17:15

Alma Viva

TICKETS

Portugal, een pittoresk dorpje diep de bergen. Zoals elke zomervakantie bezoekt Salomé (Lua Michel) er haar geliefde grootmoeder. Maar dan ineens overlijdt de matriarch, die als een heks werd beschouwd. Terwijl de familieleden elkaar tijdens de begrafenis in de haren vliegen, begint de stilletjes toekijkende Salomé te vermoeden dat de geest van de tovenares bezit van haar heeft genomen.

Cristèle Alves Meira’s door vrouwen beheerste speelfilmdebuut ging in wereldpremière tijdens Critic’s Week in Cannes 2022 en vertegenwoordigt Portugal bij de Academy Awards van 2023. Het is een ode aan het landelijke leven, met een vleugje folkhorror en zelfs een snufje humor. Meira draaide de film in het dorpje waar ze opgroeide en laat haar eigen dochter schitteren in de hoofdrol. Subtiel maar ook rauw vertelt ze een magisch-realistisch verhaal van tradities, verdriet, chaos, hekserij en de maar al te reële wreedheid van menselijke relaties.

 • Regie Cristèle Alves Meira
 • Portugal, Belgium, France 2022 | 85m
 • Met Lua Michel, Ana Padrão, Jacqueline Corado
zondag 12 maart 19:15

Memory of Water

Veden vartija

TICKETS

In het jaar 72 van de ‘Nieuwe Tijd’ is de wereld veranderd; water is zeldzaam, de toekomst lijkt hopeloos. Onder streng militair toezicht overleeft een kleine gemeenschap in de Scandinavische Unie. De theemeester van de stad, Noria, heeft een geheim van haar vader geërfd en moet nu de strijd tegen de repressieve regering leiden, in de zoektocht van de mensheid naar water.

Scenariste Ilja Rautsi (Hatching), wild child van de Finse genrecinema, bewerkte de veelgeprezen, met het werk van Ursula K. Le Guin vergeleken dystopische roman van Emmi Itäranta voor de vierde film van regisseur Saara Saarela. Een aangrijpend sociaal commentaar en een verrassende, gevaarlijke reis inéén, gespeeld door de top van een nieuwe generatie Finse acteurs en voorzien van een hoogst inventief production design. Science (en in mindere mate) fiction voelde zelden zo intiem en tegelijk ongemakkelijk vertrouwd aan.

 • Regie Saara Saarela
 • Finland 2022 | 101m
 • Met Saga Sarkola, Mimosa Willamo, Lauri Tilkanen