CLUB IMAGINE

Volgende editie: 23-24-25 Juni 2023 in LAB111

Met Club Imagine in LAB111 trakteren we je twee keer per jaar, drie dagen lang, op de lekkerste mix van Fantastic genre films beide oud en nieuw. Mis je ons na het festival in oktober? Zorg dat je de volgende Club Imagine editie niet mist!

Club Imagine vindt plaats in Maart en Juni

PROGRAMMA
vrijdag 23 juni 19:00

Ghost Dog: Way of the Samurai (4K Restoration)

TICKETS

Nadat een gangster hem het leven heeft gered, beschouwt Ghost Dog hem als zijn meester. Teruggetrokken boven de daken van de stad, is hij een huurmoordenaar voor de maffia, zijn opdrachten krijgt hij per postduif. Wanneer de maffia van hem af wil, is er één probleem: niemand weet hem te vinden. 

 

Nadat Jim Jarmusch in 1997 de western zijn eigen draai gaf in Dead Man, keert hij in deze film het samurai-genre binnenstebuiten. De conventies daarvan mengt hij met de tropes uit de Italiaans-Amerikaanse gangsterfilm, ondersteund door de hiphop soundtrack van RZA van de Wu-Tang Clan. Door een uitgekiend script en zijn bekende gortdroge humor komt Jarmusch niet alleen weg met deze vreemde mix, maar weet er zelfs meer van te maken dan de som der delen. Maar de grootste troef van Ghost Dog is een fenomenale Forest Whitaker: eenzaamheid, berusting en verdriet zijn verenigd in zijn imposante verschijning. En nietsontziend als hem de oorlog wordt verklaard.  

 

 • Regie: Jim Jarmusch 
 • Frankrijk, Duitsland, VS, Japan 1999 | 116m 
 • Met: Forest Whitaker, Henry Silva, John Tormey
vrijdag 23 juni 21:30

SISU

TICKETS

Tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog stuit de oudere, eenzame goudzoeker Aatami op een grote ader in het noorden van Finland. Wanneer de laatst overgebleven Nazi’s zijn pad kruisen en zijn goud willen stelen, komen er onbegrensde krachten los in deze voormalige commando.  

Ergens in de film wordt Aatami omschreven als een one-man death squad en daar is niets te veel mee gezegd. Om zijn goud terug te krijgen en de gehate Nazi’s te verdrijven is werkelijk niets te veel. De bijna onvertaalbare term sisu betekent zoveel als een onvoorstelbare hoeveelheid moed en doorzettingsvermogen – hier belichaamd door Aatami. Zonder veel dialoog richt regisseur Jalmari Helander (Rare Exports, Big Game) zich volledig op het extreme geweld in het woeste, lege landschap. Niet sinds The Raid hebben we zo veel en zulke bloederige manieren gezien om de vijand te lijf te gaan!  

 • Regie: Jalmari Helander 
 • Finland 2022 | 91m 
 • Met:  Jorma Tommila, Aksel Hennie, Jack Doolan 
zaterdag 24 juni 17:15

UNICORN WARS

TICKETS

‘Eer, pijn en knuffels’ staat er boven het hek van het trainingskamp waar een groep troetelberen een slopende training doorstaat. Het is een tekenend begin van deze inktzwarte, maar kleurrijk geanimeerde anti-oorlogs fabel.  

 

Door haatdragende predikers veranderen de zachtaardige en liefhebbende dieren in moordlustige monsters. Van Full Metal Jacket belanden we in Apocalypse Now wanneer de beren door het onbekende bos naar hun vijand gaan speuren in een door hallucinaties en koortsdromen verstoorde tocht. Een gruwelijk maar actueel verhaal van Goyaprijswinnende regisseur Alberto Vázquez, bekend van de nihilistische coming-of-agefilm Birdboy: The Forgotten Children. 

 

 • Regie: Alberto Vázquez 
 • Spainje 2022 | 93m  
 • Met: Jon Goiri, Jaione Insausti 
zaterdag 24 juni 19:15

Talk To Me

TICKETS

De engste film sinds The Wailing; laat je verbluffen door de eerste mond-tot-mond-horrorhit van 2023! 

Wat voor een groep tieners begint als een hachelijk maar spannend gezelschapsspel – geesten oproepen met behulp van een gemummificeerde hand – wordt een gevecht voor hun leven wanneer ze per ongeluk bovennatuurlijke krachten ontketenen die hun hele bestaan in gevaar brengen. 

De twee broers achter de Australische YouTube-sensatie RackaRacka maakten een film die zo onmiskenbaar fris en goed gemaakt is, dat het duidelijk geboren filmmakers zijn.  Talk to Me is met verve en lef gemaakt en zit stampvol met het soort schrikmomenten waar wij horrorfanaten ’s nachts van dromen. Een gedurfd en briljant salvo pure horror. Door het beste van het genre te gebruiken en tegelijk ook resoluut Australisch te blijven, belooft dit debuut nog veel en veel meer van dit creatieve duo. Nadat de film kijkers van Melbourne tot Sundance al versteld heeft doen staan, is het nu de beurt aan Amsterdam om de strijd aan te gaan met sinistere krachten uit een andere wereld.  

 • Regie: Danny Philippou, Michael Philippou 
 • Australië 2022 | 94m 
 • Met:  Sophie Wilde, Joe Bird, Alexandra Jensen 
zaterdag 24 juni 21:30

Naked Lunch (4K Restoration)

TICKETS

In Naked Lunch neemt David Cronenberg ons mee op een surrealistische tocht door de verwrongen psyche van schrijver Bill Lee. Na een ingrijpend ongeluk zit Lee gevangen in een wereld vol drugs en groteske insectachtige wezens, waar hij worstelt met zijn eigen geestelijke gesteldheid en in een wanhopige zoektocht naar betekenis en verlossing geconfronteerd wordt met de donkerste krochten van zijn brein.  

Naked Lunch is een meesterwerk van het surrealisme, een film die zich niet laat categoriseren of verklaren. De film, door David Cronenberg geregisseerd in 1991, is een surrealistische en zwartkomische verkenning van verslaving, creativiteit en de aard van de realiteit zelf. Cronenbergs kenmerkende visuele stijl, gecombineerd met het bronmateriaal van William S. Burrough, creëert een hallucinatoire droomwereld die zowel verleidelijk als angstaanjagend is. In de kern is Naked Lunch een meditatie over het creatieve proces, de rol die kunst in onze levens speelt, en de duisterste krochten van het menselijk brein. Of je nu een fan van Cronenbergs werk bent of gewoon op zoek naar een geestverruimende bioscoopervaring, Naked Lunch is een fascinerende en angstaanjagende must-see film. 

 • Regie: David Cronenberg 
 • Canada, VK, Japan 1991 | 115m 
 • Met: Peter Weller, Judy Davis, Ian Holm, Roy Scheider 
zondag 25 maart 14:45

Superposition

TICKETS

Een spannende, cerebrale Deense film die blijft verrassen met nieuwe plotwendingen. 

Stine, Teit, en hun zoon Nemo verruilen Kopenhagen voor een afgelegen bos in Zweden. Ze leggen hun pogingen om ver weg van de samenleving een zelfvoorzienend bestaan te leiden vast op video. Aanvankelijk lijkt het een idyllische situatie, maar dan begint hun omgeving tekenen te vertonen dat ze misschien niet alleen zijn. Er is iets niet pluis. 

Wat begint als een spannend horrorverhaal, begeeft zich geleidelijk aan steeds meer op diep, rijk en onontgonnen terrein. Superposition is een sciencefictionthriller voor mensen die van breinbrekende films als Coherence (Black Tulip-winnaar van Imagine 2015) houden, of die het genoegen hebben gehad het boek The Man Who Folded Himself te lezen. Een film die zijn publiek blijft belonen, ook nadat het beeld op het doek allang weer vervaagd is.  

 • Regie: Karoline Lyngbye 
 • Denemarken 2023 | 105m 
 • Met: Marie Bach Hansen, Mikkel Boe Følsgaard, Mihlo Olsen 
zondag 25 juni 17:00

Soft & Quiet

TICKETS

Lees niets over deze film. Bekijk geen trailer, negeer alle pers, en zorg dat je geen enkele synopsis of recensie onder ogen krijgt. Je mag helemaal niets weten van tevoren. Kom erbij, geblinddoekt, ga lekker zitten, en bereid je voor op een opwindende tocht door de ultieme Amerikaanse nachtmerrie, waarbij je geleidelijk wegzakt in een delicate maar opwindende ononderbroken single take. 

Soft & Quiet beleefde zijn wereldpremière in maart 2022 op SXSW en kwam als een complete verrassing voor het publiek. Met een uitstekende cast, aangevoerd door de betoverende Stefanie Estes, duikt Beth de Araújo’s debuutfilm in haar Braziliaanse en Chinees-Amerikaanse levenservaringen. Haar handheldcamera zorgt voor een rauwheid en brutaliteit die zelden in zulke mate op het grote scherm te zien zijn geweest. Je zult niet met je ogen kunnen knipperen, ademhalen of bewegen. Soft & Quiet sleurt je mee naar de kern van pure angst binnen de tragiek van de huidige stand van zaken in de USA.  

 • Regie: Beth de Araújo 
 • VS 2022 | 91m 
 • Met: Stefanie Estes, Olivia Luccardi, Dana Millican 
zondag 25 juni 19:00

From Black

TICKETS

Een occulte reis naar het hart van een mysterieuze verdwijning. Een spannende tocht voor hen die dapper genoeg zijn om de duistere kern van ‘From Black’ te betreden.  

Cora, een ex-verslaafde alleenstaande moeder, worstelt met een overweldigend schuldgevoel over haar enige zoon, die verdween terwijl ze high was. Een toevallige ontmoeting met een zielsverwant in een herstelgroep geeft haar de kans erachter te komen wat er precies voorviel op die noodlottige dag; maar kan ze de hoge en veeleisende prijs hiervoor betalen? 

Thomas Marchese’s opmerkelijke bovennatuurlijke horrorfilm weeft verschillende genres behendig door elkaar, met behulp van een gelaagde verhaalstructuur die het verleden, het heden en de toekomst van Cora – een onvolmaakt, maar zeer menselijk personage – verkent. Het verhaal speelt zich af in de marge van de Amerikaanse samenleving, in een stad die overal zou kunnen zijn en letterlijk nergens is. ‘From Black’ kijkt naar de kost van destructief menselijk gedrag, maar verliest ook de schrikmomenten daarbij nooit uit het oog. De film ontvouwt zich tot een sombere en beangstigende kruising tussen ‘The Vanishing’ en ‘A Dark Song’, waarbij het mysterie van wat er met Cora’s zoon is gebeurd naar een wereld van occulte magick leidt. De nerveuze Abel fungeert als een ongemakkelijke gids voor Cora, wiens wanhoop haar blind maakt voor alles wat om haar heen gebeurt. Een ingetogen, oncomfortabele reis naar de duisternis die ons omringt. 

 • Regie: Thomas Marchese 
 • VS 2023 | 100m
 • Met: Anna Camp, John Ales, Travis Hammer