Skip to main content

CLUB IMAGINE

De volgende editie is op 21, 22 en 23 Juni 2024. Tickets zijn nu te koop!

Club Imagine vindt plaats in maart en juni.

Met Club Imagine in LAB111 trakteren we je twee keer per jaar, drie dagen lang, op de lekkerste mix van nieuwe en oudere Fantastic genrefilms. Mis je ons na het festival in oktober? Zorg dat je de volgende editie van Club Imagine niet mist!
De komende zomereditie vindt plaats in LAB111, in het weekend van vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni. Op het programma: de reveal van het festivalthema voor Imagine's 40e editie in het najaar, AI en VR, neo-noir animatie voor volwassen, Zuid-Koreaanse horror, een Indiase trein vol actie en klassiekers They Live en Interview with the Vampire. Het hele programma vind je hier onder, inclusief ticketlinks.

PROGRAMMA
vrijdag 21 juni 19:00

Imagine 2024 Theme Reveal

De grote onthulling van het centrale festivalthema voor het festival-editie van dit jaar.

Imagine bestaat dit jaar 40 jaar! Dat vraagt om een extra bijzonder festivalthema. Tijdens de aftrap van deze zomereditie van Club Imagine zullen we jullie meer vertellen over onze plannen voor het festival en wat het centrale thema wordt waar we een mooi programma omheen gaan bouwen. Nieuwsgierig geworden? Kom langs!

vrijdag 21 juni 19:30

Schirkoa

TICKETS

Een star-studded neo-noir animatie voor volwassenen, geïnspireerd op George Orwells 1984. 

In een bijna-perfecte samenleving waar burgers papieren zakken op hun hoofd dragen om gelijk te lijken, ontketent een verveelde kantoormedewerker per ongeluk een revolutie wanneer de geruchten over een land zonder zakken de kop opsteken. Deze sci-fi-animatie weerspiegelt de thema’s van George Orwells 1984 en creëert een neo-noir sfeer door een combinatie 3D en 2D.

Schirkoa toont hoe animatie kan worden ingezet om complexe, volwassen verhalen te vertellen. De film schetst een dystopische wereld waarin conformiteit wordt afgedwongen door zelfexpressie aan banden te leggen en geeft hiermee een metaforische reactie op het huidige politieke klimaat en de bijbehorende zorgen over privacy, censuur en overheidsbemoeienis. Geïnspireerd op George Orwells 1984 en het werk van Kafka, Fellini of Jodorowsky, legt Schirkoa de gevaren bloot van ongecontroleerde overheidscontrole en de onderdrukking van andersdenkenden. Wat de film verder zo bijzonder maakt is de unieke neo-noir stijl en de all-star stemmencast, met onder andere Golshifteh Farahani, Asia Argento, Lav Diaz en Gaspar Noé.

 • Regie: Ishan Shukla
 • Landen: India, Frankrijk, Duitsland
 • Jaar: 2024
 • Speelduur: 103m
 • Met: Golshifteh Farahani, Asia Argento, Lav Diaz, Gaspar Noé
TICKETS
vrijdag 21 juni 21:45

They Live

TICKETS

CONSUME. John Nada (niet Kurt Russel) ontdekt een bril met een speciale kracht, waardoor hij met zijn echte ogen door de leugens heen kan kijken. Ze Zij regeren de wereld en maken ons tot slaaf via subliminale boodschappen. Met de hulp van Holly (niet Kristie Kirstie Alley) en Frank (niet Mekhi Phifer) kauwt Nada op kauwgom en schopt hij buitenaardse wezens verrot op een zoektocht om de mensheid te bevrijden van het alien regime de wereldheerschappij. OBEY.
PURCHASE. STAY ASLEEP. SUBMIT TO AUTHORITY. NO THOUGHT.  

CONFORM. “Wake up! They are all around you.” “They are running the show!” Je gehersenspoelde, QAnon-reptilian-chemtrail fanatieke dweper van een oom zou een moord doen voor deze bril! De final onthulling van álle complottheoriëen, zomaar aan de andere kant van onze gespiegelde wereld! John Carpenter maakte op het hoogtepunt van zijn carrière een film die 35 jaar later één van de meest memorabele en relevante films titels ooit zou blijken.
MARRY. REPRODUCE. BUY. NO IMAGINATION. WATCH TV. 

 • Regie: John Carpenter
 • Land: VS
 • Jaar: 1988
 • Speeltijd: 93m
 • Met: Roddy Piper, Keith David, Meg Foster
TICKETS
zaterdag 22 juni 17:00

I Saw the TV Glow

TICKETS

In de spookachtige tweede film van Jane Schoenbrun (We’re All Going to the World’s Fair) zoeken eenzame zielen naar verbinding in de isolerende realiteit van vandaag.  

I Saw the TV Glow volgt twee tieners met issues, Owen en Maddy, die elkaar vinden in hun liefde voor door een bovennatuurlijke tv-show die wordt gecanceld. Als volwassenen lukt het ze niet om de draad weer op te pakken, waarbij Maddy vermoedt dat de wereld van de show echt is. De film verkent identiteit, fandom en obsessie door een queer coming-of-age lens.    

In We’re All Going to the World’s Fair bracht regisseur Jane Schoenbrun een verhaal uit het digitale tijdperk tot leven dat het internetleven van de moderne jeugd niet alleen liet zien, maar ook incarneerde. Opvolger I Saw the TV Glow is een betoverende mix van psychologische horror, drama en surrealisme, die de thema’s identiteit, saamhorigheid en storytelling opnieuw behandelt in de vorm van een zoektocht naar verbinding in de isolerende realiteit van vandaag.

Schoenbruns gewaagde manier van vertellen, waarbij de nadruk ligt op emotionele waarheid authenticiteit in plaats van traditionele verhaalstructuren, leidt tot een totaal unieke filmervaring. Deze diep filosofische en emotionele exploratie van identiteit, fancultuur en obsessie zal nog lang door je hoofd spoken. 

 • Regie: Jane Schoenbrun
 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2024
 • Speeltijd: 100m
 • Met: Justice Smith, Brigette Lundy-Paine, Ian Foreman, Helena Howard, Fred Durst, Danielle Deadwyler
TICKETS
zaterdag 22 juni 19:15

Cuckoo

TICKETS

Een vrouw krijgt te maken met vreemde gebeurtenissen in de Beierse Alpen in deze Lynchiaans weirde, volstrekt originele film.

Gretchen reist naar een resort in de Beierse Alpen om te gaan wonen bij haar vader, stiefmoeder en hun dochtertje. Haar heimwee wordt verergerd door vreemde geluiden die ze hoort in het huis en visioenen van een vrouw die achter haar aanzit. Al snel wordt het erger. 

In zijn afstudeerfilm Luz (Imagine 2019) dompelde regisseur Tilman Singer de kijker onder in een Lynchiaanse nachtmerrie, associatief gemaakt met veel bravoure, visueel vuurwerk en een omarming van het weirde. Cuckoo is misschien iets minder outré, maar conventioneel is de film absoluut niet. Hunter Schafer en Dan Stevens werpen zich vol overgave in Singers delirische universum en geven de film ook emotioneel gewicht. Visueel is Cuckoo overrompelend en hypnotiserend, en evenals zijn voorganger op celluloid gedraaid. Het berglandschap en het reusachtige huis dragen verder bij aan de verontrustende sfeer in deze trefzeker geregisseerde en volstrekt originele film.  

 • Regie: Tilman Singer
 • Land: VS
 • Jaar: 2024
 • Speeltijd: 102m
 • Met: Hunter Schafer, Dan Stevens, Jessica Henwick
TICKETS
zaterdag 22 juni 21:30

Exhuma

TICKETS

Sjamanen vs kwade geesten in deze bloederige, huiveringwekkende horrorfilm uit Zuid-Korea. 

Twee gerenommeerde sjamanen uit Zuid-Korea worden ingehuurd door een rijke Koreaans-Amerikaanse zakenman in Los Angeles om de oorzaak van de mysterieuze ziekte van hun pasgeboren baby te onderzoeken. Ze ontdekken dat de ziekte wordt veroorzaakt door de ‘Grave’s Call’ – de wraakzuchtige geest van een voorouder die de familie achtervolgt…  

Een huiveringwekkend horroravontuur dat net zo’n groot scherm verdient als de vorige films van regisseur Jae-hyun Jang, maar dit keer met als bonus Choi Min-Sik als een Feng Shui-meester die zo’n beetje alles heeft gezien. Fantastische, verdiepende setpieces met sjamanistische rituelen gaan hand in hand met een verhaal over de Koreaanse geschiedenis, waardoor ieder shot tjokvol sfeer zit. Een aantal goed getimede scares en een ronduit moordend tempo dragen verder bij aan de beste bioscoopervaring van dit moment.

 • Regie: Jae-hyun Jang
 • Land: Zuid-Korea
 • Jaar: 2024
 • Speeltijd: 134m
 • Met: Kim Go-eun, Choi Min-sik, Lee Do-hyun 
TICKETS
zondag 23 juni 16:30

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (4K-restauratie)

TICKETS

Opgepoetste versie van Neil Jordans vampierklassieker uit 1994, gebaseerd op Anne Rice’s The Vampire Chronicles. Nog steeds hot!

In het sombere San Francisco van de jaren negentig ontmoet Louis (Brad Pitt op zijn z’n knapst) verslaggever Daniel Malloy (Christian Slater op z’n knapst). Het interview is niets minder dan ongelooflijk. Daniel luistert terwijl Louis het verhaal vertelt van zijn gedoemde leven als bloedzuigende ghoul. Het begon allemaal in de schaduwen van de 18e eeuw, met de doodskus van de verderfelijke vampier Lestat (Tom Cruise op z’n knapst). Een verhaal over honger, verraad en eeuwige duisternis.

Ter ere van het 30-jarig bestaan van de film trakteert Park Circus ons op een 4K-restauratie van één van de meest iconische vampierfilms aller tijden. Interview with the Vampire, het eerste opus van Anne Rice’s The Vampire Chronicles, heeft een hele generatie cinefielen getekend. Neil Jordan (van wie we het twisted Roodkapje-verhaal Company of Wolves uit 1984 aanbevelen) orkestreert hier een epische film van onvertelde (maar overduidelijke) queer romantiek, waar de zon alleen op celluloid schijnt.   

 • Regie: Neil Jordan
 • Land: VS
 • Jaar: 1994
 • Speeltijd: 123m
 • Met: Brad Pitt, Christian Slater, Tom Cruise, Kirsten Dunst
TICKETS
zondag 23 juni 19:00

Kill

TICKETS

Brutale commando’s vs amorele bandieten tijdens een treinrit vol actie, recht op de dood af!  

Wanneer Tulika zijn geliefde Amrit volgt op een trein naar New Delhi, vergezeld door zijn commandovriend Viresh, is zijn doel gewoon om te voorkomen dat ze door haar familie wordt uitgehuwelijkt. Maar het lot heeft andere plannen wanneer een groep bandieten juist deze trein uitkiest om te beroven.  

Rechtstreeks uit de The Raid filmschool komt deze meedogenloze, brute film uit India – een vechtfestijn van dichtbij dat op alle juiste manieren episch is. De krappe ruimtes van de trein naar New Delhi worden maximaal benut en regisseur Nikhil Nagesh Bhatt toont keer op keer een ongelooflijk oog voor actie. Vol brute gevechten – met de nadruk op bruut – en oogverblindende stunts genoeg voor vier films, kondigt Kill de komst aan van een gedurfde nieuwe stem binnen het actiegenre en doet dat met humor, verve, stijl…en doden. 

 • Regie: Nikhil Nagesh Bhatt 
 • Land: India
 • Jaar: 2023
 • Speeltijd: 115m
 • Met: Lakshya, Raghav Juyal, Tanya Maniktala
TICKETS
tijdens Club Imagine voorstellingen

Recursive Reflections (AI Installatie)

Een wederkerig psychodrama en visueel associatiespel met AI.  

Ben je er klaar voor om kunstmatige intelligentie je onderbewustzijn te laten kraken? Test de skills van een mens/machine-interface die gebaseerd is op een model voor beeldherkenning en waag je aan een wederkerig interpretatiespel met de machine. Misschien kunnen jullie veel van elkaar leren!      

Recursive Reflections is een kunstinstallatie die gebruik maakt van de mogelijkheden van verschillende modellen voor machinaal leren. Rori, de centrale AI-entiteit van deze installatie, observeert en analyseert beelden, interpreteert deze beelden aan de hand van begeleidende tekst en gebruikt die tekst vervolgens weer voor nieuwe visuele representaties. Denk aan een Rorschach inktvlektest, maar dan voor kunstmatige intelligentie. De test geeft inzicht in de interne verwerkingspatronen en mogelijke vooroordelen van de AI en biedt tegelijkertijd een inkijkje in diens kunstmatige identiteit. 

 • Regie: Jeff Beukema (UNI_VERSE Studio)
 • Jaar: 2024
 • Speeltijd: 5m
tijdens Club Imagine voorstellingen

Chasing Utopia (VR Experience)

Escape from reality: a VR experience 

Kom mee naar een wereld waar de realiteit vervaagt en dromen werkelijkheid worden met onze meeslepende VR experience, Chasing Utopia.

In een toekomst waar het milieu is verwoest en overbevolking regeert, biedt FMorgana een unieke uitvlucht: een chip die gebruikers naar een perfecte utopie transporteert. Maar er zit een addertje onder het gras. Alles wat je voor waar houdt zal op de proef worden gesteld, net als je vastberadenheid. Zet je schrap om aan de realiteit te ontsnappen en op zoek te gaan naar de waarheid in een wereld van gefabriceerde schoonheid! 

Dit samenwerkingsproject is tot leven gebracht door een team van vijf studenten van de HKU – twee developers, een game designer en twee Game Artists. Kom spelen in LAB111 en schiet ons aan!