Skip to main content

Thema: Fantastic Alchemy

FANTASTIC ALCHEMY

Fantastic Alchemy

Alchemie was ooit de praktijk waarin wetenschap en verhalen bijeenkwamen. Geleerden, verhalenvertellers, tovenaars en scheikundigen, wijzen en bedriegers zetten zich in om de essentie van het leven te destilleren. In de moderne tijd zijn wetenschap en fictieve verhalen uiteengedreven en worden als twee verschillende dingen gezien. Alchemie is het domein van de fantastische fictie geworden. In een tijd waarin wetenschap en gevoel meer dan ooit tegenover elkaar staan, onderzoekt Imagine een model waarin de twee samensmelten. Niet om goud uit lood te maken, maar om tot inzichten te komen die het alledaagse overstijgen.

Het artwork is een interpretatie van het Fantastic Alchemy thema door Maarten Donders, waarbij hij de Imagine- kleuren heeft geïmplementeerd in zijn visie van fantastische alchemie, virtuele elementen en de traditionele alchemisme symbolen.

Het hoofdprogramma Fantastic Alchemy wordt ook in de ‘digital space’ doorgetrokken in het speciale Expanded/VR-programma Virtual Alchemy. Verder zijn er Events, Talks, een Expo, en een Podcast!

  • Eureka – Nicholas Roeg – VK 1981
  • Photon – Norman Leto – Polen 2017
  • Spoorloos – George Sluizer – NL 1988
  • Vace de Noces – Thierry Zéno – België 1974
  • Filmconcert: Der Golem (1920, Duitsland) met muziek van Hunter Complex.  A film from the holdings of the Friedrich-Wilhelm-Murnau-Stiftung (www.murnau-stiftung.de) in Wiesbaden.

FANTASTISCHE THEMA’S

Imagine Fantastic Film Festival heeft meerdere thema’s. Een algemeen genre-breed programma, een landen focus, een special, een Expanded/VR programma, en het professionals programma onder het thema ‘Industry’. Lees hier meer over de thematisering van ons programma, of kies via onderstaande blokken rechtstreeks voor de betreffende thema-info.

THEMA

IFFF ALGEMEEN

info →

THEMA

FANTASTIC ALCHEMY

info →

THEMA

VIRTUAL ALCHEMY

info →

THEMA

MYTHEN VAN DE WERELD: IRAN

info →

THEMA

INDUSTRY

info →