Skip to main content

Thema: Expanded – Virtual Alchemy

EXPANDED/VR: VIRTUAL ALCHEMY

De grootste alchemisten en VR-kunstenaars delen schijnbaar onmogelijke doelen. De een proberen gewone metalen in goud te veranderen, de andere scherpen hun vakmanschap aan om het ‘virtuele’ in ‘echt’ te transformeren. Om pixels in tastbare materie te durven omzetten, moet je de krachten van wetenschap en technologie benutten, maar ook verbeeldingskracht en vakmanschap.

Wij stellen voor om VR te beschouwen als een medium voor het creëren van nieuwe beelden en sensaties die nieuwe manieren van in de wereld staan inspireren. Omdat we het oproepen van virtuele werkelijkheden zien als het alchemistische werk, benadrukken we het zogenaamd paradoxale huwelijk van ideeën die de werkelijkheid tarten, en de meedogenloze experimentele zoektocht naar de materiële resultaten, die de kern vormen van beide vakgebieden.

Wanneer alchemisten materie onderwerpen aan de processen Nigredo (ontbinding), Albedo (zuivering), Citrinitas (kleuring) en Rubedo (integratie), transformeren VR-makers hun publiek door middel van onboarding, belichaming, interactie en onderdompeling.

We willen de meest inspirerende combinaties van deze elementen in onze tentoonstelling laten zien, ruimtes creëren voor speelse experimenten, maar ook nadenken over de inhoud van de virtuele realiteit die daarbij zou kunnen ontstaan. Samen willen we op zoek gaan naar de steen der wijzen die virtualiteiten voor onze eigen ogen in realiteiten zal veranderen.

  • Brainstorm
  • The Lawnmower Man
  • Strange Days
  • Nirvana

+ een uitgebreid VR programma in Galerie Beeldend Gesproken en het Cinematic Visions event.

FANTASTISCHE THEMA’S

Imagine Fantastic Film Festival heeft meerdere thema’s. Een algemeen genre-breed programma, een landen focus, een special, een Expanded/VR programma, en het professionals programma onder het thema ‘Industry’. Lees hier meer over de thematisering van ons programma, of kies via onderstaande blokken rechtstreeks voor de betreffende thema-info.

THEMA

IFFF ALGEMEEN

info →

THEMA

FANTASTIC ALCHEMY

info →

THEMA

VIRTUAL ALCHEMY

info →

THEMA

MYTHEN VAN DE WERELD: IRAN

info →

THEMA

INDUSTRY

info →