Thema: Algemeen

Het algemene thema van het Imagine Film Festival

Tijdens het 10-daagse fantastische filmfestival biedt Imagine Fantastic Film Festival het nieuwste, beste en meest bijzondere op het gebied van sciencefiction, fantasy, horror en aanverwante genres.

Dit jaar vieren we met ons publiek de terugkeer naar een fysiek festival met een uitgebreider programma dan ooit. Met onze nieuwe locaties de FilmHallen en LAB111 krijgen we de beschikking over vijf zalen; voorheen waren dat er twee. Die extra ruimte gebruiken we voor alle onderdelen van ons programma, én voor langere pauzes tussen de films.  

Het programma van 2022 bestaat naast speelfilms en korte films uit vier pijlers: het jaarlijkse themaprogramma, onze landenfocus Mythen van de Wereld, Imagine Expanded en Imagine Industry.  

In het algemene programma is oa in het Giallo-genre Dark Glasses (2022) van de legendarische regisseur Dario Argento te zien. Daarnaast komen heksen en modellen voorbij in Lux Æterna (2019) van Gaspar Noë en vertoont Imagine het in Farsi gesproken crime-drama Holy Spider (2022) van Ali Abbasi en het lang verwachte vervolg op de Zuid-Koreaanse sci-fi thriller The Witch Part 2 (originele titel: Manyeo2: Lo go) (2022) van Park Joon-Hung. Kijk in ons Programma voor meer films en events.

FANTASTISCHE THEMA’S

Imagine Fantastic Film Festival heeft meerdere thema's. Een algemeen genre-breed programma, een landen focus, een special, een Expanded/VR programma, en het professionals programma onder het thema 'Industry'. Lees hier meer over de thematisering van ons programma, of kies via onderstaande blokken rechtstreeks voor de betreffende thema-info.

THEMA

IFF ALGEMEEN

info →
THEMA

MYTHEN VAN DE WERELD: HONG KONG

info →
THEMA

LAB RATS!

info →
THEMA

EXPANDED/ VIRTUAL REALITY

info →
THEMA

INDUSTRY

info →