Skip to main content

Vanaf deze week kunnen makers weer hun genre-projectplannen insturen voor Imagine Project Platform en Imagine Fantastic Talents 2024. De twee terugkerende talentontwikkelingsprogramma’s vinden plaats tijdens het Imagine Fantastic Film Festival in oktober.

Imagine Project Platform

Met het Imagine Project Platform bouwt Imagine aan een solide basis voor de ontwikkeling en kwaliteitsverbetering van Nederlandse genreproducties. Het platform is bedoeld voor makers die bezig zijn met hun eerste of tweede genrespeelfilm of lange serie. De vier geselecteerde projecten krijgen advies en feedback van genre-experts uit het internationale netwerk van Imagine. Tevens maken zij kans op deelname aan de Frontières International Co-Production Market in Montréal.

Deadlines & data

  • Deadline indienen project: vrijdag 13 september 2024
  • Bekendmaking selectie: vrijdag 27 september 2024
  • Imagine Project Platform vindt op 30 en 31 oktober 2024 plaats in LAB111 in Amsterdam

Meer informatie en voorwaarden vind je hier: https://www.imaginefilmfestival.nl/industry/project-platform/.

Imagine Fantastic Talents

Voor het vierde jaar op rij organiseren we Imagine Fantastic Talents, een programma dat talent stimuleert bij het maken van hun eerste of tweede korte Nederlandse genrefilm of webserie. Wij bieden de geselecteerde makers een workshop scenario-ontwikkeling en ontmoetingen met professionals uit de filmindustrie. Ook ontmoet je tijdens Imagine Film Festival een waaier aan collega-filmmakers en Fantastische professionals.

Deadlines & data

  • Deadline indienen project: vrijdag 6 september
  • Bekendmaking selectie: vrijdag 20 september
  • Het programma vindt plaats van 29 t/m 31 oktober 2024 tijdens het Imagine Fantastic Film Festival in LAB111 in Amsterdam

Meer informatie en voorwaarden vind je hier: https://www.imaginefilmfestival.nl/industry/fantastic-talents/.