Skip to main content

Imagine Film Festival is de dystopische thriller New Order van de Mexicaanse regisseur Michel Franco. Het festival sluit af met de feelgood documentaire Alien on Stage. Imagine Film Festival vindt plaats van 7 tot en met 17 april.

 

NEW ORDER
Het 37ste Imagine Film Festival opent op 7 april met het Mexicaanse New Order (Nuevo orden). De film speelt zich af tijdens een bruiloft in de kringen van de zeer rijken, terwijl buiten een volksopstand woedt. Als een voormalige werknemer de bruiloft bezoekt met een vraag om hulp, botsen de twee werelden hard op elkaar. New Order werd op het festival van Venetië bekroond met de Zilveren Leeuw, de grote prijs van de jury.

New Order (Nuevo orden) – Michel Franco – Mexico, Frankrijk 2020 – 88m
New Order wordt later dit jaar uitgebracht door De Filmfreak.

 

ALIEN ON STAGE
Tien dagen later sluit het festival af met de Britse feelgood documentaire Alien on Stage. De film vertelt het verhaal van de amateurtheatergroep van buschauffeurs, die zich voor de jaarlijkse kerstproductie storten op Alien. Geen succes bij de lokale bevolking, maar een hit in de Londense West End. De transformatie van Ridley Scotts klassieker naar amateurtoneel is hilarisch, authentiek en ontroerend.

Alien on Stage – Lucy Harvey, Danielle Kummer – Groot-Brittannië 2020 – 86m

 

alien on stage slotfilm imagine 2021

Alien on Stage