Skip to main content

De selectie voor de tiende editie van European Genre Forum is bekend gemaakt. Acht teams uit acht verschillende landen doen met hun filmprojecten mee aan een zes maanden durende training voor Europese genremakers.

Het eerste Talent Lab vindt plaats van 6 tot en met 9 juli in Zagreb, als onderdeel van het Fantastic Zagreb; daarna gaan de makers door naar het Producing Lab in Amsterdam van 29 oktober – 1 november, tijdens Imagine; het laatste deel, het Marketing and Packaging Lab, vindt plaats op Black Nights in Tallinn van 18 tot 22 november.

De selectie van het 10e European Genre Forum kent een grote verscheidenheid aan genres. Dystopische sci-fi, folk horror, thriller, fantasy, psychologisch drama, mystery en bovennatuurlijke verhalen krijgen in de projecten van deze opkomende producenten en regisseurs een nieuw jasje. Net als in voorgaande jaren is de selectie ook geografisch divers: ieder project komt uit een ander productieland, acht dus in totaal. De makers doen mee aan drie Talent Labs die de kwaliteit van de projecten én de professionele carrières van de makers een boost geven.

Dit is de selectie:

Elle – Maya Korn – producent | Adva Reichman – regisseur (Duitsland)
Godling – Ashley Horner – regisseur (Verenigd Koninkrijk)
Monstro – Laura Doval – producent (Spanje)
Inheritance – Stanislav Bytiutskyi – regisseur, scenarioschrijver | Inna Lastochkina – producent (Oekraïne, Ierland)
Neighbour – Oskar Lehemaa – regisseur, scenarioschrijver | Evelin Penttilä – producent (Estland)
The Dark Architect – Ilkka Matila – producent | Risto Tuominen – regisseur, scenarioschrijver (Finland, Estland)
The Kids Are Feral – Ben Thompson – regisseur | Matthias Pachner – producent (Verenigd Koninkrijk)
Vrykolax – Achilleas Gatsopoulos – regisseur, co-schrijver | Geoff Dupuy-Holder – scenarioschrijver (Griekenland)

Meer informatie over ieder project is te vinden op de EGF-website: Europeangenreforum.com

Over het EGF

Het European Genre Forum (EGF) is een internationaal trainingsprogramma voor Europese makers van Fantastic films. Voor dit programma bundelen het Imagine Fantastic Film Festival, Fantastic Zagreb en Black Nights Tallinn de krachten om elk jaar acht Europese filmprojecten naar een hoger plan te tillen.

Beeld: Het project Paws was deel van het European Genre Forum 2023. Het is een huiveringwekkende ecothriller waarin de hebzucht van de mens tegenover de kracht van de natuur komt te staan. Paws zal door het team van The Playmakers worden gepresenteerd tijdens de komende Marché du Film in Cannes, waar internationale kopers een exclusieve first look krijgen.