Skip to main content

Inzendingen voor het European Genre Forum 2024 zijn nu open!

Het European Genre Forum, een eenjarige trainingscyclus voor opkomende Europese genrefilmmakers, doet een oproep voor inzendingen voor 2024.

In 2024 bestaat het EGF 10 jaar en heeft het 72 genrefilmprojecten op zijn naam staan. Het forum heeft zich gevestigd als een erkend leerplatform voor professionals die werkzaam zijn in de Europese genre- en fantastische filmindustrie.

In zijn 10e editie zal het EGF van juli tot november 2024 drie talentlabs organiseren. Het doel van het European Genre Forum is om uitgebreide sectoroverschrijdende en filmlevenscyclustraining te bieden aan professionals die werkzaam zijn in de Europese genre- en fantastische filmindustrie – een snelgroeiende pan-Europese industrie die nog steeds duidelijk verschilt van de algemene filmindustrie.

De unieke vereisten voor creatieve en financiële ontwikkeling, productiekenmerken en distributie- en monetariseringsnetwerken hebben geleid tot een speciale infrastructuur van markten, festivals en opleidingen. Het EFG heeft een vruchtbare samenwerking met de BIF Market (onderdeel van het Brussels Fantastic Film Festival), en projecten van eerdere edities zijn succesvol op festivals in Europa en de VS.

Er worden acht projecten geselecteerd en van de deelnemers wordt verwacht dat ze alle drie de Labs bijwonen.

Tijdslijn

  • Deadline inzending: Zondag 10 april 2024, middernacht CET
  • Aankondiging selectie: Woensdag 1 mei 2024

GA VOOR MEER INFORMATIE NAAR: https://europeangenreforum.com/