Skip to main content

Cannes is een zee van films, met dagelijks honderden screenings om uit te kiezen.

Het festivalprogramma en de marktscreenings zijn in de afgelopen weken bekendgemaakt en met het team zitten we druk te puzzelen om zoveel mogelijk te zien. Dus: films verdelen en rekening houden met het andere werk dat we daar hebben: afspraken met sales agents, collega’s en mogelijke partners, programma’s van onze collega’s, enzovoort. Het is natuurlijk ook een aantrekkelijke puzzel, want er is behoorlijk veel waar we ons op verheugen. Een greep uit de films waar we het meest naar uitkijken lever toch al gauw een flinke lijst op. In de Competitie gaan we in elk geval kijken naar The Zone of Interest van Jonathan Glazer (Sexy Beast, Under the Skin) en Club Zero van Jessica Hausner, die eerder met Little Joe fraaie eco sci-fi maakte. Midnight is onze natuurlijke omgeving, met het Indiase Kennedy van Anurag Kashyap (Gangs of Wasseypur, Ugly), Project Silence van Kim Tae-gon en – waarom ook niet – Hypnotic van Robert Rodriguez.

In de diverse bijprogramma’s zit veel dat we niet kennen en dat we hopen te ontdekken, zoals het intrigerende Tiger Stripes. Maar er duikt ook een aantal bekende namen op. Oudgediende Takeshi Kitano is er met Kubi, Amat Escalante (La región salvaje, Imagine 2017) met Perdidos en lla noche en cultheld Bertand Mandico maakte met Conann een vrouwelijke versie van …. Conan the Barbarian!

De films van Michel Gondry en Wes Anderson gaan waarschijnlijk al in de zomer uit, dus die zien we thuis wel. En misschien doet Kore-Eda’s Monster zijn titel wel eer aan. We gaan het zien en laten het hier weten!

Chris Oosterom