Skip to main content

One Minute Horror

Dé one minute horror filmcompetie en lessenserie in één! Ga de uitdaging met je leerlingen aan en benader hen als jonge filmmakers. 

Tijdens de lessen maken de leerlingen stap voor stap een eigen horror film (op hun mobiel). De opdracht: vertel een spannend verhaal in één minuut! Beoordeel met de klas welke drie films worden ingezonden voor de competitie en kom je eigen film bekijken op het witte doek! 

Dit programma doorloopt de volledige leerlijn filmeducatie. De leerlingen beleven, verwoorden, onderzoeken, reflecteren en creëren tijdens de lessen en het bezoek aan de bioscoop. In de lessen bekijken en analyseren filmfragmenten. Hoe zit een verhaal in elkaar? Hoe bouw je spanning op? Welke rol speelt muziek bij de beleving van een film? De praktische lessen starten met korte opdrachten waarin leerlingen via horror filmfragmenten in gaan op scenario, beeldanalyse, gebruik van muziek en beeldbewerking. Zo leren ze stap voor stap een eigen horror film te maken. 

TRAILER

THE DARE 

The Dare wint de One Minute Horror movie award! 

 

Ruim tachtig middelbare scholieren namen dit voorjaar deel aan de eerste One Minute Horror Movie wedstrijd van Imagine. Als onderdeel van een educatief programma maakten de leerlingen een horrorfilm van 1 minuut. Tijdens Club Imagine in maart werd veel gelachen en geschreeuwd bij de vertoning van de eerste zeven inzendingen. Pleun, Nora, Puk, Betsy en Charlie van het Montessori Lyceum in Amsterdam hebben met hun film The Dare deze eerste One Minute Horror competitie gewonnen! Bekijk The Dare hier. 

Nogmaals gefeliciteerd meiden! 

Dank ook aan Jasper, zonder fantastische docenten geen mooi onderwijs! 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Duur: 6 lessen op school, 60 minuten bioscoop bezoek.
Kosten:  € 7,- per leerling, begeleidng gratis, inclusief vertoning.
Doelgroep: VMBO 4, HAVO 4 en 5, VWO 4, 5 en 6
Bezoek: bioscoop tijden Imagine Film Festival op 31 oktober 2022. 

Per 15 leerlingen 1 begeleider. 

Sluit aan bij: Beeldende vakken, CKV, film

Bekijk inhoud
Bekijk brochureBoek dit programma