Monsters VS Scientist

Serieuze filmbeleving met een grote fun factor. 

Is het wel oké om op of met het menselijk lichaam te experimenteren? Voor filmmakers is het knoeien met het menselijk lichaam al heel lang een inspiratiebron. Vooral wanneer dat knoeien niet helemaal gaat zoals het zou moeten gaan… 

Monsters vs scientists plaatst de leerlingen in de rol van het monster of van de wetenschapper. Beiden partijen krijgen via film ethische vraagstukken voorgeschoteld. Waarna het debat tussen de monsters en de scientists los kan barsten. 

De leerlingen krijgen voorafgaand aan het bezoek les van de docenten van het Nederlands Debat Instituut. Ze leren argumenten te presenteren, overtuigend te spreken en open te staan voor anderen. In twee teams gaan de leerlingen het debat voorbereiden. Na het bekijken van de film in LAB111 scherpen de twee teams, de monsters en de scientists, hun argumenten aan, waarna het echte debat van start gaat. Welk team is het overtuigendst en wie wordt de beste debater? Monsters vs scientists is een actieve en serieuze manier van filmbeleving met een grote fun factor!  

PRAKTISCHE INFORMATIE

Duur: debatles in de klas (50 min) + film & debat in de bioscoop (90min.)
Kosten:  € 475,- per klas, begeleiding gratis
Doelgroep: VMBO 4, HAVO 4 en 5, VWO 4, 5 en 6
Bezoek 1:  debatles in de klas; 3 t/m 14 oktober [invullen voorkeursdatum en tijd] 

Bezoek 2:  film & debat in de bioscoop tijden Imagine Film Festival. Per 15 leerlingen 1 begeleider.

Sluit aan bij: Biologie, Film en Maatschappijleer. 

Bekijk brochureBoek dit programma