Skip to main content

Imagine Fantastic Film Festival licht een tipje van de programmatie-sluier op met de aankondiging van de speciale thema’s en enkele bijzondere filmtitels. Het thema Hong Kong is een hommage aan de invloedrijke cinema en mythen uit Hong Kong, en Lab Rats! viert de langdurige verwantschap tussen fantastische fictie en gekke wetenschap

Tot de verbeelding sprekende programmering

Tijdens het 10-daagse fantastische filmfestival biedt Imagine Fantastic Film Festival het nieuwste, beste en meest bijzondere op het gebied van sciencefiction, fantasy, horror en aanverwante genres. In het algemene programma is in het Giallo-genre Dark Glasses (2022) van de legendarische regisseur Dario Argento te zien. Daarnaast komen heksen en modellen voorbij in Lux Æterna (2019) van Gaspar Noë en vertoont Imagine het in Farsi gesproken crime-drama Holy Spider (2022) van Ali Abbasi en het lang verwachte vervolg op de Zuid-Koreaanse sci-fi thriller The Witch Part 2 (originele titel: Manyeo2: Lo go) (2022) van Park Joon-Hung.

Mythen van de Wereld: Hong Kong

In het programma met een landenfocus, Mythen van de Wereld, staat dit jaar een mythische stad centraal: Hong Kong. De unieke smeltkroes die de stad is, laat Imagine zien aan de hand van vijf films in vijf genres uit vijf verschillende decennia. Het festival biedt fameuze Hong Kong Cinema-titels aan zoals het bloedstollende Dream Home (2010) van Pang Hon-Cheung, een 4K restoratie van de ultieme crime-thriller Infernal Affairs (2002) van Alan Mak, muzikale filmgeschiedenis met The Wild Wild Rose (1960) van Wong Tin-Lam en nog veel meer bijzondere cinema-geschiedenis.

 

Lab Rats!

Ter ere van de geschiedenis van LAB111 en de langdurige verwantschap tussen fantastische fictie en gekke wetenschap, viert Lab Rats! menselijke experimenten met klassieke films, nieuwe releases, Q&A’s, games, kunst en meer. Van body horror tot bio hacking, Lab Rats! richt zich op de dood, het leven en alles daar tussenin. Titels die onder meer voorbijkomen zijn de sciencefiction comedy Brian and Charles (2022) van Jim Archer, Peter Strickland met de gastro-horror-comedy Flux Gourmet (2022) en de Japanse body horror klassieker Tetsuo II: The Body Hammer (1992).

 

Hou de site en socials in de gaten voor de rest van het programma!