Een jonge vrouw ontdekt dat haar plaats thuis is ingenomen door een vreemdeling, in verontrustend psychologisch steekspel.

Na een jarenlange afwezigheid keert Aitana terug voor een verrassingsbezoek aan haar ouders, vlak voor kerstmis. Daar wacht een nog grotere verrassing: haar plaats is ingenomen door een vreemde die haar kleren draagt, in haar bed slaapt en als een dochter wordt behandeld. Gekwetst en jaloers gaat zij op onderzoek uit.  

De echte horror, dat is je familie, zo blijkt wel in de tweede film van het regisseursduo Marisa Crespo en Moisés Romera. De frustratie van Aitana wordt haarscherp voelbaar gemaakt, met een moeder die iedere vorm van onderzoek agressief afkapt. Maar gaandeweg wordt duidelijk dat ook Aitana zelf de nodige geheimen heeft, wat de spanning verder opvoert. Het grootste deel van de film speelt zich binnen af, in overvolle kamers waar de kerstverlichting eerder macaber dan feestelijk is. In die benauwende ruimte komen Aitana’s meegereisde Braziliaanse vriendin en hun geadopteerde kind steeds meer tussen twee opvliegende en onvoorspelbare kampen te staan.  

99 minuten
Spanje
2023
Catalaans, Spaans, Engels
(Engels ondertiteld)
Marisa Crespo, Moises Roméra
Alfred Picó, Álvaro Báguena, Anna Kurika, Jorge Motos, Pilar Almería, Pilar Martínez, Roser Tapias, Yapoena Silva