Violation
Zaterdag 30 oktober
19:00 uur
LAB111

Het schenden van vertrouwen heeft desastreuze gevolgen in een psychologische horrorfilm die reële vragen stelt over toestemming, woede en trauma.

De ongelukkig getrouwde Miriam reist met haar man Caleb naar haar jongere zusje Greta, die met haar man Dylan op het platteland woont. Na een ruzie met haar zus zoekt Miriam steun bij Dylan. Wanneer dit overslaat in iets anders, voelt Miriam zich verraden door degenen die ze het meest vertrouwde.

Een meer realistische psychologische visualisatie van de aard van seksueel trauma zal je niet snel vinden, en hij is net zo gefragmenteerd, akelig en vol schuldgevoel als je zou mogen verwachten. Er is niets positiefs aan Miriams wraak en dat zal er ook nooit zijn. De Canadese regisseurs Dusty Mancinelli en Madeleine Sims-Fewer – die laatste speelt ook de hoofdrol – vertellen het verhaal fragmentarisch, waarbij de aanranding afgewisseld wordt met Miriam die het recht in eigen handen neemt. De film biedt een geweldige metafoor voor de mate van trauma die kan worden veroorzaakt door voorvallen die op het eerste gezicht ‘niet zo erg’ lijken en door de vergoelijking achteraf. In plaats van een catharsis te bieden, stelt de film zeer reële en complexe vragen over toestemming, woede en trauma.

 

Regie | Directors: Dusty Mancinelli, Madeleine Sims-Fowler
Canada 2020
107m
Met | With:  Madeleine Sims-Fowler, Anna Maguire, Jesse LaVercombe, Obi Abili