Skip to main content

Imagine Fantastic Film Festival in Amsterdam zoekt een Programmeur Specials voor gemiddeld 10 uur per week (in totaal drie maanden werk, uitgespreid over een jaar) | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 23-12-2022

Al bijna veertig jaar is Imagine hét festival voor de fantastische film in Nederland. In de loop van de jaren is het uitgegroeid tot een breed en kwalitatief hoogstaand festival. Naast het beste filmaanbod op het gebied van fantasy, sciencefiction, horror, anime, martial arts en cult biedt Imagine thematische programma’s en een programma voor professionals. Met Imagine Expanded verkennen we de digitale fantastische fictie.

Het programmeursteam bestaat uit de directeur en een team van freelance programmeurs. Samen zien zij zo’n 400 speelfilms en evenveel korte films, en ontwikkelen zij themaprogramma’s en specials. Daarbij hebben zij een grote mate van creatieve vrijheid. Het werk loopt over het hele jaar, en bestaat uit research, het bekijken van films en de maandelijkse programma-overleggen.

Het zwaartepunt van de werkzaamheden ligt tussen februari en oktober, met een piek tussen mei en juli, en van eind augustus tot begin november. De programmeurs krijgen een freelance vergoeding.

Voor het festival van 2023 zijn wij op zoek naar een

Programmeur Specials

gemiddeld 10 uur per week (in totaal drie maanden werk, uitgespreid over een jaar)

Om ons team te versterken zijn we op zoek naar een ervaren programmeur die zich gaat concentreren op de themaprogramma’s en specials. Daarbij gaat het om de landenfocus in onze programmaserie Mythen van de Wereld, het jaarlijkse themaprogramma en – samen met de programmeur van Imagine Expanded, het organiseren van events binnen dit digitale programma. Je doet voorstellen voor specials, onderzoekt samenwerkingen en partnerschappen met andere culturele organisaties, universiteiten, kunstenaars en communities. Je ontwikkelt programma’s die gevarieerd zijn in opzet en vorm, en die diverse publieksgroepen kunnen aanspreken. En je legt verbindingen, zowel intern binnen het programmeursteam, als met externe partners.

Ben jij iemand die:

  • Een grondige kennis heeft van fantastische film in de breedste zin. Fantastische series horen hier uitdrukkelijk ook bij;
  • Minimaal enkele jaren programmeurservaring heeft in een soortgelijke functie;
  • Een brede culturele interesse heeft, die buiten (fantastische) film alleen kijkt en ook verbanden tussen disciplines kan leggen;
  • Een netwerk heeft van talenten, makers, curatoren en andere professionals;
  • Bevlogen en nieuwsgierig is, met een goede neus voor het nieuwe en het bijzondere;
  • Kan werken onder tijdsdruk en deadlines kan halen;
  • Beschikt over analytisch vermogen en je mening goed kan verwoorden;
  • Goed Nederlands en Engels spreekt en schrijft;
  • Het niet erg vindt om in de aanloop naar het festival soms ook in de avonden en in het weekend te werken;
  • Het leuk vindt om tijdens het festival live presentaties, inleidingen en Q&As te hosten.

Dan zien we uit naar jouw reactie!

Bij Imagine vieren en stimuleren we diversiteit in de volle breedte, of het nu gaat om je opleiding, je kijk op de samenleving, leeftijd, gender, seksuele voorkeur of levensovertuiging. Wij willen dat graag terugzien in de samenstelling van ons team en roepen nadrukkelijk kandidaten op met een bi-culturele achtergrond of die in het culturele veld ondervertegenwoordigd zijn.

Als jij jezelf herkent in onze omschrijving, laat ons dan per mail weten waarom jij de programmeur specials van Imagine moet worden. Deze functie is in eerste instantie voor één jaar, verlenging behoort tot de mogelijkheden.

Mail je motivatie en cv naar vacature@imaginefilmfestival.nl Meer weten? Mail chris@imaginefilmfestival.nl.

De deadline voor reacties is vrijdag 23 december, 17.00 uur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.