Experience @ EYE

Buiten de zalen zijn er volop tentoonstellingen, installaties en evenementen in EYE.

WENTEL

WENTEL is het geesteskind van  kunstenares Sonja Volmer. Het is een trip die je huidige omgeving letterlijk op zijn kop zet. Met één bedrieglijk simpel hulpmiddel worden deelnemers uitgenodigd een wandeling over het plafond te maken. WENTEL is een waar avontuur voor alle leeftijden. 


Tassenmuseum Hendrikje

Kostuums mogen dan iets zeggen over de drager ervan, dat geldt nog veel meer voor tassen, die al jaren het echte persoonlijke fashion statement zijn. Dus zocht Imagine samenwerking met het Tassenmuseum Hendrikje, dat diep in zijn collectie is gedoken om bij Imagine de meest fantastische tassen te presenteren. Van haaientassen tot stijlvolle exemplaren van de gesoigneerde killer, dit zijn tassen met karakter!

Tentoonstelling schetsen Lindy   Hemming

Tijdens Imagine ontvangt kostuumontwerpster Lindy Hemming de Career Achievement Award en geeft ook een masterclass over haar werk (o.a. The Dark Knight-trilogie, Casino Royale   en  Wonder  Woman ). In EYE is een selectie te zien van haar schetsen.

Virtual Reality

Bij Imagine verkennen we de fascinerende vooruitzichten en angstaanjagende mogelijkheden van technologie. Daarom presenteren we de Fantastic Film VR Section. Met fantastische VR-evenementen van over de hele wereld willen we je laten nadenken over wat Virtual Reality is én kan worden, en dat binnen Virtual Reality zelf. Samen zullen we er eindelijk achterkomen of VR ons echt van Electric Sheep doet dromen. Meer info >>


HKU: Transformatie

Op verzoek van Imagine lieten derdejaars studenten van de mode-opleiding van de HKU zich inspireren door Kubricks  A Clockwork Orange  en  The Shining. De personages en gebeurtenissen uit die films verwerkten zij in een collectie waarin kleur, stof en prints een verhaal vertellen en knipogen naar de films. De collectie wordt met een ingenieuze performance neergezet en is daarna tien dagen te zien.

Triomf

Het Utrechtse Triomf maakt concepten en ontwerpen voor de openbare ruimte. Het richt zich vooral op muziekfestivals, waaronder Down the Rabbit Hole, Into the Great Wide Open en Le Guess Who. Imagine werkt voor het tweede achtereenvolgende jaar met Triomf voor de omlijsting van het programma buiten de zalen. Daarbij is dit keer niet alleen veel te zien, maar ook veel te doen.

Modemobile en levende stills van Carmen Schabracq

In de levende filmstills van Carmen Schabracq komt een scène uit een imaginaire film bevroren tot leven.  Kostuums en props suggeren wat er net is gebeurd of staat te gebeuren. In haar modemobile dansen kostuums en flarden van mode vrij door de ruimte.