90 min.
Panelgesprek (90 min.)

Hong Kong is al tientallen jaren een icoon in film als een van 's werelds grootste exporteurs van films en bracht een onderscheidende identiteit en persoonlijkheid op het witte doek. In de afgelopen jaren is de identiteit van Hong Kong en zijn film onder vuur genomen. Dit panel bespreekt het verleden, het heden en de toekomst van de Hong Kong-identiteit. Er zullen verschillende illustere gastsprekers zijn: 


Dr. Victor Fan is een lezer in film- en mediafilosofie aan King's College, Londen. Hij is de auteur van Extraterritoriality: Locating Hong Kong Cinema and Media (Edinburgh University Press, 2019). Naast zijn academische carrière werkte Fan ook met filmfestivals in Europa en Azië.   


Doris Yeung is een Chinees-Amerikaanse filmschrijver, regisseur en producent. Ze groeide op in Hong Kong en San Francisco, studeerde af aan de University of California, het American Film Institute en de Beijing Film Academy. Ze is de oprichter van CinemAsia Film Festival in Nederland, een van de langstlopende Aziatische filmfestivals in Europa sinds 2003. 


Yan Ting Yuen is een Chinees-Nederlandse prijswinnende filmmaker en scenarioschrijver, oorspronkelijk afkomstig uit Hong Kong, gevestigd in Amsterdam. Ze is documentairemaker, gespecialiseerd in hybride vormen van filmmaken. Yan Ting Yuen is de mede-oprichter van het documentairecollectief Docmakers, 6 vrouwelijke filmmakers gevestigd in Amsterdam, Nederland. 


Doris en Yan Ting ontwikkelen een project genaamd THE HONG KONGERS, ook bekend als HONG KONG DIMSUM CAFE, een meeslepend/interactief digitaal project dat de identiteit van Hong Kong in de cyberspace van de diaspora verkent en bewaart voordat deze voor altijd verdwijnt. 


Ernie Tee zal de moderator van het panel zijn. Hij is scenariocoach, scripteditor en scriptsupervisor en heeft aan talloze speelfilms, dramaseries en korte films gewerkt. Hij is de oprichter van de Scenario vakschool, waar hij een van de kernhoogleraren is, en doceert aan de Nederlandse Filmacademie en voor de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Ernie is ook een van de hoofden van CinemAsia Film Lab.