840 min.
Games & Exhibitions (840 min.)

Datum en locatie: LAB111 beneden, de hele festival periode


Be afraid, be very afraid als je tijdens Imagine de kelder van LAB111 binnenkomt. De hele ruimte is voor de gelegenheid getransformeerd in een soort kunstlab, met een tijdelijke expositie over de duistere wereld van Dan Geesins dystopische sci-fi Sputum (die op Imagine in première gaat!), prachtige, spookachtige foto’s uit de sterk water-collectie van Museum Vrolik en exclusieve prints van toen LAB111 nog een pathologisch anatomisch laboratorium was. 


En dat is nog niet alles: in de kelder vind je ook drie Lab Rats! games om zelf mee te experimenteren. Kom naar de freak show met Goslinger Fair, speciaal door game studenten van de HKU gemaakt voor Imagine. Koop, verkoop en ruil organen met sci-fi body horror tycoon game Space Warlord Organ Trading Simulator. Of ga zelf de chirurgische uitdaging aan met het bloederige (en misschien wel een beetje onhygienische) VR spel Surgeon Simulator. Ieuw!  


Meer over ieder onderdeel (voor socials of als er voldoende plek is op de site!)  


Tentoonstelling: Sputum – The Shithole of Evolution 


Sputum is de maffe en waanzinnige speelfilm van Engels/Nederlandse kunstenaar, filmmaker en muzikant Dan Geesin. De film gaat tijdens Imagine in première, en Geesin neemt een stukje fysieke Sputum-wereld voor ons mee. In LAB111 zie je een exclusieve expositie van schetsen die Geesin maakte gedurende de tien jaar dat hij met Sputum bezig was en een paar props en kostuums uit de film, met dank aan kostuumontwerpers Guusje de Bruin en Sarah Kerbosch en production designer Marieke van den Bosch.  


Prints: Museum Vrolik x Hans van den Bogaard 


Geen laboratorium zonder dieren op sterk water. Onze vrieden bij Museum Vrolik leenden ons vier prints uit hun collectie, van fotograaf Hans van den Bogaard: de dolfijn, de slang, de zoogdiertjes en het gordeldier. De prints zijn beeldschoon, vervreemdend en zelfs ontroerend, maar roepen ook andere gevoelens op. Het werk was eerder te zien tijdens de Vrolik tentoonstelling in FOAM in 2010, en in het Vrolik Museum in het AMC.   


Game: Goslinger Fair 


Dit spel speelt zich af op een denkbeeldige kermis. Geniet van de omgeving en de maffe attracties, en win (te) gekke prijzen! Goslinger Fair werd speicaal voor Imagine gemaakt door vijf game studenten van de HKU: Stefan Stan, Merel Wormmester, Julia Franken, Kim Hoogeboom en Mitchell Bekke. 


Game: Space Warlord Organ Trading Simulator 


Koop, verkoop en ruil organen in een almaar raarder wordend universum en ontdek het ultieme alien capitalism. Space Warlord Organ Trading Simulator is het sci-fi body horror tycoonspel waarvan je niet wist dat je ‘t nodig had. Ontwikkeld door Strange Scaffold.


VR Game: Surgeon Simulator 


Surgeon Simulator: Experience Reality (van Bossa Studios) zet je zó in een ongewone en waarschijnlijk totaal onhygienische operatiekamer. Bobs leven rust in jouw handen in dit duistere én grappige VR spel. Zo dicht op een bloederige ingreep zat je nog nooit – en misschien wilde je dat ook helemaal niet.