Een van de meest explosieve liefdesverhalen aller tijden komt tot leven in een zwoele, verleidelijke en absoluut onvergetelijke musical!  


Grace Chang speelt een van haar meest betoverende rollen als een sensuele zangeres die zowel zichzelf als de man van wie ze houdt verleidt en vernietigt. Ze wordt bijgestaan door een uitstekende Chang Yang als de onervaren pianist die voor haar valt. 


The Wild, Wild Rose, gebaseerd op Bizets opera Carmen en op Josef von Sternbergs Der blaue Engel, is zonder twijfel een van de klassiekers van de Hongkongse cinema in elke zin van het woord. Grace Chang, op dat moment al een superster, gaat in tegen haar imago van de gezellige ‘Mambo Girl’ uit haar doorbraakhit met deze zwoele, stijlvolle bewerking van Carmen en Der blaue Engel, geschoten in een stijl die noir-esthetiek mengt met musicalconventies. The Wild, Wild Rose is ook niet bang om licht te werpen op de socio-economische situatie van de personages en geeft ze de ruimte om te leven naar hun verlangens. Een staaltje magnetische cinema van de legendarische Cathay Studio. Niet te missen, en eenmaal gezien, onvergetelijk. 

123 minuten
Hongkong
2022
Cantonees
(Engels ondertiteld)
Wang Tianlin